základní část, 27. kolo
07.04.2019 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Severočeské derby opět bez branek. Liberec remizoval s Jabloncem

Ani druhé podještědské derby v sezóně nepřineslo branku. Liberec i Jablonec vyšli střelecky naprázdno a v tabulce si moc nepolepšili. Domácí stále kotví ve středu tabulky, zatímco hosté si drží čtvrtou příčku.

Slovanu chyběl vykartovaný útočník Kozák, jehož nahradil Musa, Sýkora zase v záloze zaskočil za Peška. Do sestavy hostí se zase vrátil stoper Hovorka, který na lavičku posadil Kubistu. Jinak svěřenci trenéra Rady nastoupili v očekávaném složení.

V osmé minutě zahrávali domácí rohový kop a po Karafiátově zblokovaném pokusu zakončil celou akci střelou nad břevno Fukala. Jablonec odpověděl za dalších deset minut dalekonosným, leč nepřesným pokusem Břečky. Další výrazná šance přišla po půlhodině hry, málem se z ní však urodil první gól. Hostující Doležal se ocitl sám před bránou rivala a jeho zakončení do okryté části svatyně na poslední chvíli zneškodnil bránící hráč Liberce.

Hned za minutu přišla podobně nebezpečná akce Slovanu. Hybšův centr našel Sýkoru, který akrobatickým zakončením jen těsně minul cíl. Jinak ale první půle příliš vzrušení na obou stranách nepřinesla a oba týmy strávily přestávku za bezbrankového stavu.

Osm minut po změně stran se poprvé vážněji ukázala obávaná dvojka v hostujícím dresu Sobol-Vatajelu. Prvně jmenovaný našel v pokutovém území svého rumunského spoluhráče, jenže ten střelou levou nohou vystřelil vedle tyče. O dvě minuty později zahrávali domácí rohový kop, po jehož rozehrání střílel Sýkora, ale svůj pokus nasměroval pouze do míst, kde operoval brankář Jablonce Hrubý.

Po hodině hry se nepřesnými střelami prezentovali hostující Považanec i domácí Pešek, jenž na hřiště přišel v průběhu hry. V 66. minutě nacentroval Trávník z přímého kopu na zcela volného Kratochvíla, jehož skvěle vychytal gólman Slovanu Nguyen. Za další dvě minuty se po nepříliš povedeném rohovém kopu Jablonce vrátil míč zpět do pokutového území, kde Doležal prověřil opět připraveného Nguyena.

Domácí mohli jít do vedení v 70. minutě. Kačaraba si našel centr od rohového praporku, jenže zblízka hlavou netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Hosté odpověděli za dalších sedm minut nepřesným pozdravem od Jovoviće. Černohorský fotbalista byl v 79. minutě u další akce Jablonce, když po jeho přihrávce pálil těsně nad břevno Trávník. Za další dvě minuty zase Považanec vyprášil Nguyenovy rukavice.

Jedno z posledních velkých vzrušení zápasu přišlo v 88. minutě. Holeš poslal nebezpečný míč do šestnáctky domácích, kde před Doležalem na poslední chvíli odvrátil balón do bezpečí Kačaraba. Ukrajinský obránce ještě v nastaveném čase hlavičkoval po rohovém kopu Liberce nad bránu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
ondrasch77

0:2

Reagovat
PavlíčeQ

0:3 (hattrick Doležal)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
tlaci

1:1 bez Kozáka pro Slovan hodně těžké

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele