základní část, 25. kolo
16.03.2019 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Liberec doma jednou brankou udolal Zlín

Liberec se po dvou porážkách opět radoval z vyhry, když doma porazil Zlín. Severočeši položili základ k vítězství v prvni půli, kdy byli aktivnější a dočkali se nakonec jediného gólu v zápase.

Do sestavy domácích se po delší době dostali stoper Vuklišević a záložník Mara. Ševcům chyběl vykartovaný kapitán Jiráček, jehož ve středové formaci nahradil Hronek. Jinak obě mužstva nastoupila beze změn.

Slovan začal aktivněji, již v šesté minutě zkusil štěstí z dálky stoper Karafiát. Stejný hráč založil o čtyř i minuty později akci, ve které po Hybšově sklepnutí pokračoval Pešek, jenž před brankou neúspěšně hledal Kozáka. Za další čtyř i minuty se připomněl Breite, jenže gólmana hostů Rakovana neohrozil. V devatenácté minutě se na útočný výlet vydal obránce Mikula, obešel tři protihráče, ale jeho sólo nakonec zastavila obrana Zlína v pokutovém území.

Ve 22. minutě propadl centr Potočného na Kozáka, který si zpracoval skákavý míč a střelou do šibenice poslal domácí do jednobrankového vedení. O sedm minut později vyrazil Rakovan ránu Karafiáta z přímého kopu na roh a miniduel těchto dvou borců se záhy opakoval, kdy byl opět úspěšnější strážce hostující svatyně. Zlín se pořádně osmělil až v 37. minutě, kdy po Poznarově centru hlavičkoval nad břevno Hronek.

Za dalších sedm minut se ševci konečně dočkali i střely na branku, byť brankář Severočechū Nguyen nebezpečnou hlavičku kryl. Závěr prvního poločasu ale i tak patřil Slovanu. Nejprve zakončil Mikulůvk pás z malého vápna Pešek, jenže pouze slabě do Rakovana. Liberecký záložník měl ještě jednu slibnou příležitost v nastaveném čase, ovšem Rakovan opět podržel svůj tým.

I po změně stran se jako první připomněl Karafiát jak jinak než dalekonosným pokusem, který ovšem opět skončil vedle. Jinak byl ale v úvodu druhé půle aktivnější Zlín, jenže do žádné velké šance se nedostal. Jen v 62. minutě prošel Podiův centr malým vápnem bez dalšího zásahu. O šest minut později nacentroval střídající Nešický na hlavu Kozáka, jenž zakončil nad břevno.

Třináct minut před koncem se k další rané dostal Karafiát, ale i tentokrát ztroskotal na připraveném Rakovanovi. V 90. minutě dostal po přihrávce od Breiteho míč do sítě Kozák, avšak videorozhodčí gól neuznal kvůli ofsajdu útočníka Liberce. V nastaveném čase ještě hosté vytvořili závar před brankou domácích, vyrovnání se však nakonec nedočkali.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
ondrasch77

2:0 (oba Kozák)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele