základní část, 22. kolo
22.02.2019 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Liberec porazil Duklu a dočasně se posunul na šesté místo

Liberec zvládl i druhé jarní domácí utkání a minimálně do sobotního podvečera se posunul v tabulce na šesté místo. Naopak Dukla po zimní pauze stále čeká na výhru a zůstává na poslední sestupové pozici.

Slovanu chyběl kvůli trestu za žluté karty stoper Karafiát. Jeho místo zaujal jindy pravý bek Mikula, který tak na kraji obrany uvolnil místo pro Koscelníka. Zpět do sestavy se vrátil Oscar, který v záloze vytlačil Maru. Kouč hostů Skuhravý učinil v základní jedenáctce svého celku jedinou změnu, když mladého Krunerta nahradil v záloze Hanousek.

Aktivněji začali zápas domácí a ve čtvrté minutě musel brankář Dukly Rada zasáhnout po odrazu míče z rohového kopu. Za dalších šest minut se po centru z pravé strany dostal k hlavičce útočník Kozák, kterou opět zpacifikoval Rada. V 19. minutě získal Liberec balón na levé straně hřiště a po Nešickém a Breitem se po kulatém nesmyslu natahoval Kozák, nakonec jej však netrefil. O čtyři minuty později pálil z dálky nepřesně Potočný.

Po půlhodině hry sklepl Kozák nakopnutý míč na Potočného, který z voleje přestřelil. V 36. minutě se do zakončení konečně dostali i hosté. Po Miloševićově centru hlavičkoval na Nguyena Kovaľ. Dvě minuty před přestávkou našel Potočný od rohového praporku hlavu Koscelníka, jenž zamířil těsně nad břevno. Domácí si v první půli vypracovali více šancí, ovšem z žádné nedonutili gólmana soupeře kapitulovat.

Po změně stran se oba týmy dlouho dostávaly do tempa. Nejvíce tak zaujala Potočného snaha o tzv. rabonu, při které se libereckému křídelníkovi zamotaly nohy a protagonista tak skončil na zemi. V 58. minutě pelášil po pravé straně po Kozákově přihrávce Malinský a tvrdou ranou vyprášil Radovy rukavice. Následně Malinský vybojoval standardní situaci, po které Kozák přiklepl míč Hybšovi, jenž zblízka uklidil míč do sítě a poslal Slovan do zaslouženého vedení.

Oba trenéři poměrně brzy využili všechny možnosti k vystřídání, ale především v případě Dukly se kýžený efekt v podobě oživení hry nedostavil. Její kombinace nadále vázla, čehož v 78. využil Oscar, který vypíchl míč pro Kozáka. Vysoký útočník domácích prostrčil na Malinského, jenž ovšem v zakončení selhal. Za dalších šest minut měli hosté k dispozici rohový kop, Nguyen vyboxoval míč pouze k Douděrovi, jenže hráč Pražanů mířil vysoko nad břevno.

V 88. minutě zachytil Oršula nepřesnou rozehrávku Raspopoviće a okamžitě poslal do úniku Kozáka, který s ledovým klidem přehodil Radu a přidal druhou branku Liberce. Slovan tak doma opět udržel čisté konto, Dukla si zase ještě více zkomplikovala boj o záchranu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Máte Karafiáta v předpokládané sestavě...

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1(1:1)

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dukla pukla.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
dadoprso

Liborovi to tam zatím padá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele