o titul, 2. kolo
12.05.2019 18:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Uragán v závěru. Slavia zvládla vypjaté utkání s Plzní

Hodně dlouho to vypadalo na utrápenou bezgólovou remízu, v poslední čtvrthodině si však diváci přišli na své. Postupně totiž viděli čtyři branky - jako první se prosadil Masopust, pokračoval z penalty Souček a na něj navázal Traoré. Krátce na to ještě korigoval skóre Kovařík.

Na začátku utkání byla více vidět Slavia. Do první příležitosti se prodrala po pěti minutách díky Brabcově zaváhání. Ten se totiž nechal přetlačit Olayinkou, nigerijský křídelník si však na Hrušku nepřišel. I v dalším minisouboji byl úspěšnější plzeňský gólman, tentokráte vychytal Olayinkovu hlavičku po rohovém kopu.

Na konci druhé dvacetiminutovky se sešívaní vehementně domáhali pokutového kopu. Po závaru ve vápně totiž Van Buren trefil Řezníkovu ruku, penalta se ale nepískala. Po půlhodině hry o sobě poprvé výrazně dali vědět Západočeši, Hrošovského dělovka z dálky prolétla nedaleko tyče.

Na opačné straně hřiště se opakoval scénář z úvodu utkání, Olayinka totiž opět trknul míč jen do Hruškových rukou. Nadějnou situaci nevyužili slávisté ani na konci první půle, když Van Buren pohrdl Hušbauerovou nabídkou, a tak se do kabin odcházelo za bezbrankového stavu.

Nedlouho po návratu ze šaten zahodili domácí obrovskou příležitost. Řítili se totiž ve třech do protiútoku proti jedinému bránícímu hráči, jenže Olayinka na Masopustovu pobídku nedosáhl a celá akce vyústila jen odkopem od brány. Dvě obrovské šance během pár vteřin měli i Vrbovi svěřenci. Nabíhající Kovařík nejprve v tutové šanci trefil tyč, po pokračující akci akrobaticky přestřelil Beauguel.

Další minuty rozhodně nepatřily mezi ty nejpohlednější, až vše po osmdesáti minutách vyvrcholilo gólem z ničeho. Přetažený míč si na zadní tyči našel Bořil a vracel jej zpět do ohně, odkud zakončoval Masopust a přiblížil Slavii k titulu.

Nedlouho poté zahrál David Limberský ve vlastním pokutovém území očividně rukou a sudí Zelinka bez váhání nařídil pokutový kop. Toho se ujal v poslední době tradiční exekutor Tomáš Souček a s přehledem proměnil na druhou stranu, než skákal gólman.

Sotva Viktoriáni rozehráli, řítila se na ně další pohroma. Bořilův míč za obranu si našel Stoch, který jej následně předložil Traorému a ten dokázal přesouvajícího se Hrušku překonat. Gólová smršť však pokračovala a konečně se dočkala i druhá strana. Parádní rána Kovaříka z velké dálky se uchytila a Plzeň si připsala alespoň čestný gól. Slávistům tak k titulu tři kola před koncem chybí pouhé čtyři body.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 Plzeň ten klicovy zapas jara zvladne

Reagovat
smazaný uživatel

7:0 Plzeň ten klicovy zapas jara nezvladne

Reagovat
Kocour Klapuška

3:0

Reagovat
KingMaster13

Hrozně se mi líbí jak se otevření TS projevilo na kurzy. Před chvílí na Plzeň bylo nějak 4,12 a teď je to už přes 6

Reagovat
vanGomm

Pokud se sází na vyhru Slavie,tak je to přirozená reakce sázkovek.Na tom není přece nic divného

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

To dámeeeee

Tip: 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska šťastný den ne? Jako tipér i fanoušek.

Reagovat
smazaný uživatel

Ajo, teď na to koukám. Škoda, že jsem nevsadil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patrikhm

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2 rovná se zisk pro společnosti jako jsou Tipsport a jemu podobné. Nesmí se to stát.

Reagovat
waynemarkrooney

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

kurz 7 na Plzeň

Tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

kurz 7 na Plzeň

Tip 2:1

Reagovat
FC Parma

0:2

Reagovat
smetos

Hraje 1. s 2., o titul, a není vyprodáno?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele