o titul, 5. kolo
26.05.2019 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Poslední derby pro Slavii, ta opět udeřila po rohu

Především v duchu mistrovských oslav Slavie se neslo letošní čtvrté a poslední derby pražských "S". Již dlouho v něm nepoznali sešívaní hořkost porážky a tuto sérii si protáhli - Spartu po gólech Součka a Băluțy zdolali 2:1.

Na první branku nečekal zaplněný stadion v Edenu dlouho. Už v sedmé minutě dostali domácí příležitost rozehrát rohový kop. Toho se ujal Masopust a přesným centrem našel hlavu Tomáše Součka, jenž si po zaváhání obrany poradil a otevřel účet utkání.

Po dvaceti minutách hry se Tetteh řítil za dlouhým nákopem, vše vyvrcholilo srážkou s gólmanem Kovářem. Tetteh byl odnášen na nosítkách a souboj byl vyhodnocen jako penaltový. Exekuci pokutového kopu si vzal na starost Guélor Kanga a s přehledem proměnil. Následně si za provokaci fanoušků vysloužil ocenění žlutou kartou.

Poté už zase zahrozili červenobílí. Přímý kop z pravé strany byl rozehrán podobně jako gólová situace. Masopust odcentroval na Součka, toho však tentokráte vychytal Heča. Ten měl plno práce i o pár okamžiků později se Zeleného tečovanou střelou. Vylekán byl zajisté i po Băluțově centru, který zamířil do břevna.

Slávisté nadále tlačili a důkazem tomu je i akce ze čtyřiatřicáté minuty. Souček rozehrál na Masopusta, ten si poradil s Radakovićem a poslal míč Olayinkovi, jenž ovšem z dobré pozice přestřelil. Radaković byl i u další nebezpečné příležitosti soupeře, když po návratu z kabin málem srazil míč za Hečova záda.

Tam ho opravdu dostal Alexandru Băluță, který v padesáté minutě využil povedené kombinace Ševčíka s Coufalem a centru druhého jmenovaného. Vedení Slavie se mohlo ještě navýšit, to by však musel Heču překonat Masopust. Neuspěl ani Băluță, jenž šajtlí napálil míč do boční sítě. Konečně se osmělili i Letenští, Kanga pálil kousek nad břevno.

Totožně si vedl v závěrečné desetiminutovce Hložek, Kovářovi dal následně zabrat Štetina. Nikdo již však nedokázal procpat míč do branky, a tak se Slavia s mistrovskou sezónou rozloučila vítězstvím a navýšila svůj náskok na čele na pět bodů.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Adhol

Jej, zase to nevyšlo, ty jsi fakt smolař.

Reagovat
vanGomm

Asi by to chtělo změnu a tipovat výhry Slavie.No a pokud je opravdu takový smolař,tak mu to stejně vycházet nebude,ale alespoň mu pak budou ztráty Slavie dělat radost

Reagovat
Kocour Klapuška

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Omg 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Omg omg

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (Škoda)

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

O nic nepůjde, takže pohodová výhra.

Reagovat
willdonor

4:3

Reagovat
willdonor

to je jako nejaky pravidlo že když dáš góla tak nesmis oslavovat (pokud máš na triku KANGA a hraješ na slavii)?

nebo jako co tvl.. ukazal neco?.. provokoval?.. proste jen roztahl ruce..

demence- to jako musí běžet hledat svoje faoušky aby se z toho Deli nezhroutil?

chtěl bych vidět jak za tohle dostane kartu Ibrahimovic... ten podobný gesta dělal pořád a nikdo ani neceknul.

co když zavřu oči a prostě běžim oslavovat kolem dokola celýho hřiště.. to je prostě zaručená žlutá?...

Reagovat
Jakubisko

Postavil se přímo před fanoušky soupeře a začal si ťukat na čelo (bůhví co to mělo znamenat), každopádně evidentní provokace, obzvlášť potom co provokoval kotel i po posledním ligovém derby 1:1. Rozhodně se nejednalo o oslavu.

Reagovat
willdonor

právě kopl penaltu a zastavil se na místě (neběžel blíže před fanoušky- zůstal stát tam kde se prostě ocitl po kopu).

no dobrý.. já jen doufám že tohle měřítko bude fungovat všude.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele