základní část, 28. kolo
14.04.2019 18:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Slavia v derby remizovala a její náskok se ztenčil

Více bojovné než fotbalové bylo nedělní derby pražských "S". Domácí Slavii byla nejprve po konzultaci s videorozhodčím zrušena penalta, krátce na to se však stejně prosadil Souček. Letenští srovnali krátce po pauze zásluhou Plavšićovy střely.

První velké pozdvižení přišlo v Edenu po dvanácti minutách. Kanga ve středu hřiště trestuhodně ztratil míč, Milan Škoda vysunul Hušbauera za obranu a ten se pokusil obejít Nitu. To se mu nedařilo, ovšem jen zásluhou podražení v podání sparťanského brankáře. Sudí nařídil pokutový kop a rumunskému gólmanovi udělil žlutou kartu, to vše ale po shlédnutí videa zrušil a potrestal Hušbauera za simulování.

Slavia se tak dočkala ve dvacáté minutě. Hušbauer z rohového kopu odcentroval směrem na Tomáše Součka. Ten dostal od bránícího hráče až příliš prostoru a hlavou nechytatelně zakončil. Krátký byl na jeho střelu Nita i na brankové čáře operující Costa.

Video se znovu zapojilo do akce po souboji Součka za Zahustelem. Ten vypadal všelijak a na jeho konci slávistický záložník spadl k zemi. Rozhodčí Hrubeš nechal situaci bez povšimnutí, po upozornění VAR ji letmo prohlédl na obrazovce a ani tentokráte souboj nepovažoval za penaltový.

Do první šance se Sparta dostala po čtyřiceti minutách. Kanga se nejprve neúspěšně pokusil uvolnit Tetteha, následně však odcentroval na zcela osamoceného Sáčka, který z bezprostřední blízkosti nadvakrát nepropálil připraveného Koláře. Krátce poté střílel z otočky Zmrhal kousek nad břevno.

Ještě před půlí se s míčem osamocený za obranou ocitl Škoda, jenže se nechal dostihnout Costou, který nebezpečí zažehnal. Důležitý moment s ohledem na následující zápasy nastal krátce před koncem osmiminutového nastavení. Kanga zbytečně odhodil balón po odpískání, za což vyfasoval v pořadí již dvanáctou žlutou kartu a do základní části již nezasáhne.

Hned po pauze zase přišly příležitosti sešívaných. Frýdek nejprve nepochopitelně vyslal na brankáře soupeře Škodu, naštěstí pro něj jej podržel Nita. O něco později hlavičkoval po rohu Deli, tento pokus byl rovněž zneškodněn gólmanem. Následně Král sebral míč Sáčkovi a pálil mimo.

Nečekaná branka hostí přišla ve třiapadesáté minutě. Po centrech z pravé sparťanské strany odhlavičkoval Král jenom k Plavšićovi, ten si míč zpracoval a vyslal směrem na bránu dělovku. I díky teči a zaváhání brankáře Koláře tento pokus rozvlnil síť a tím i rozradostnil celý sektor hostů.

Letenští měli velké problémy s nakopávanými míči, jedna taková situace přišla zhruba půl hodiny před koncem. Až do šestnáctky se s balónem dostal Masopust, na malém vápně jej zastavil podařeným zákrokem Costa. Na druhé straně zahrozil Zahustel, jehož pokus likvidoval Kolář.

Slávisté poté spustili závěrečný tlak. Zmrhalova dělovka se kroutila nebezpečně, avšak skončila jen na tribuně. Dvakrát minul branku o několik centimetrů Škoda, aby v samotném závěru napálil zpoza vápna břevno Alex Král. Červenobílí tak zůstávají v čele s pětibodovým náskokem na Plzeň, ta je o dalších deset bodů před Spartou.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
RadekVonCZE

4:2

Reagovat
Filip236

1:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Hložek, Dočkal, Kanga

Reagovat
KingMaster13

Dočkal už je ready?

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Hušbauer, Souček

Reagovat
Adhol

2:1

Reagovat
noustres

3:1

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
boryland

0:1...………..

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (Škoda)

Reagovat
John Obi Mikel

2:1 (Škoda, Van Buren - Tetteh)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Borek532

Táák a jsme v prdeli

Reagovat
podnebný

4:4 Škoda, Hušbauer, Souček, Zmrhal - Drchal 3, Tetteh

Reagovat
meno

Nevíte, co je s Kúdelou?

Reagovat
podnebný

Sparta zase v obraně zahrála nula nula nic. Frýdek a Sáček katastrofální výkon, Štetina a Costa špatný, Zahustel s Hanouskem podprůměrný, stejně jako vpředu Tetteh i Drchal s Hložkem. Obstojný výkon podal Kanga, na jedničku chytal Nita a jedničku si za gól zaslouží taky Plavšič.

Většina slávistů hrála zákeřně, zhruba polovinu faulů jim sudí neodpískal. Konkrétně Hušbauer Souček, Masopust, Deli, Škoda, Frydrych a van Buren nehráli podle pravidel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele