základní část, 30. kolo
27.04.2019 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Slávisté s Olomoucí otočili a drží náskok na čele

Po zásluze získali fotbalisté Slavie tři body za vítězství 2:1 proti olomoucké Sigmě. Po brzké obdržené brance se nesesypali a ještě do poločasu zásluhou Olayinky srovnali, přestože velké množství příležitostí spálili. Po pauze rozhodl Mick van Buren..

Sešívaní vstoupili do utkání aktivně a hned po dvou minutách se dostali do první příležitosti. Hušbauerův přímý kop doletěl na hlavu Deliho, proti němuž vytáhl povedený zákrok debutant Mandous. Sigma přežila i Masopustovu sraženou střelu a následný Bořilův pokus nad bránu.

Krátce na to přišla pro domácí fanoušky studená sprcha. Na Plškův centr si skvěle naběhl Jakub Yunis, k míči vyskočil jako první a přesnou hlavičkou o zem překonal gólmana Koláře. Slávisté mohli brzy srovnat, když se Král dostal k odraženému míči, ani jeho pokus však neprošel až na brankáře.

Červenobílí hrozili i nadále, jenže solidní výkon odváděl Mandous, především když vychytal Van Burenovu hlavičku po Hušbauerově centru. Následně měl šanci i Olayinka, avšak s míčem se ve vápně zamotal. Zhruba ve čtvrtině zápasu už nigerijský křídelník skóroval. Při protiútoku dostal od Hušbauera přihrávku a z první technickou střelou na zadní tyč rozvlnil síť.

Nedlouho poté se znovu radovala Sigma a opět její hráč, jmenovitě Zahradníček, poslal míč za Kolářova záda hlavou, tentokrát však branka nemohla být uznána, neboť její autor se v době centru nacházel v ofsajdovém postavení. Příležitost překlopit vedení na stranu Slavie měl Masopust, který po Králově patičce netrefil bránu.

Domácí rozjeli kolotoč i na začátku druhé půle. K Bořilovi propadl centr a jeho dělovku horko těžko vytáhl skvělý Mandous. A když on chyboval v rozehrávce, selhal zase i Bořil. Tlak Slavie neustával a Deli z malého vápna hlavičkoval nad bránu.

Pozdvižení v Edenu nastalo poté, co Hušbauer v šestnáctce upadl po kontaktu s obráncem. Z dohrávané akce ohrozil bránu van Buren, jehož prudké hlavičce chyběly centimetry. Následně sudí zkoumal video, avšak porušení pravidel nezjistil. Nedlouho poté se Hušbauer sám dostal do velké příležitosti, excelentním zákrokem jeho pokus zneškodnil Mandous.

Bouřící příznivci se dočkali až po hodině hry. Král přijal přihrávku od Součka a vyvezl balón směrem k vápnu, kde jej do tutovky přeložil van Burenovi, který dělovkou na bližší tyč dostal slávisty do kýženého vedení. Po chvíli znovu, tentokrát neúspěšně, vyzkoušel Mandouse, následoval jej i Král, deset minut před koncem dopadl podobně i Olayinka.

A jelikož se neujala ani Součkova hlavička, vyhrála Slavia rozdílem jedné branky a díky tomu drží na čele náskok čtyř bodů na dotírající plzeňskou Viktorku. Sigma se propadla na osmou pozici a v nadstavbě se střetne se Zlínem.

Autor: Martin Vejdělek / isport.cz, o2tv.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 ci 1:2 Olomouc bude bojovat

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
RadekVonCZE

4:1

Reagovat
vanGomm

Slavia 4 zápasy bez vyhry,takže tip 1.

Reagovat
Adhol

Olomouci by se kvůli ne úplně šikovnému systému nadstavby paradoxně hodilo nevyhrát. Slavia už je venku z EL a může se soustředit jen na ligu a pohár (Slavia v lize ztrácela v podstatě vždy po repre pauzách nebo zápasech EL), navíc rozdrcení Sparty 3:0, které bylo vzhledem k průběhu ještě hodně milosrdné, je ještě víc nakopne. Vidím to na 3:0.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Dvakrát Zmrhal - jednou přímo z rohu a jednou hlavičkou

Reagovat
boryland

1:1..........

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele