základní část, 3. kolo
03.08.2018 18:30 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia ustála odpor Opavy a drží si stoprocentní bilanci

Slavia má po třech ligových zápasech tři vítězství a drží se na první příčce v tabulce. Utkání s Opavou ale nebylo snadnou záležitostí. Domácí sice poslal do dvougólového vedení Hušbauer, avšak Slezané se nevzdali a po snižující brance sahali po vyrovnání. Pojistku na výhru Slávistu přidal až v nastavení nový muž v sestavě Olayinka.

Sešívaní minulé dva zápasy vyhráli, tudíž jejich kouč Jindřich Trpišovský neměl důvod ke změnám v sestavě. Až ve druhém poločase se tak do hry dostaly drahé letní posily Baluta s Olayinkou. Hostům chyběl v minulém kole vyloučený Svozil, kterého v obraně nahradil Radić. V předchozích utkáních nepřesvědčil ani brankář Šrom, a tak se mezi tři tyče postavil Fendrich. Od první minuty na trávník vyběhli také záložníci Jursa s Janetzkým a útočník Smola.

Domácí mohli udeřit již v první minutě. Kolářův odkop přeletěl obranu soupeře, kde si naběhl Sýkora, včasným výběhem ale situaci pro Opavu zachránil Fendrich. Za tři minuty si na Coufalův centr naběhl Tecl a hlavičkoval těsně nad břevno. Ve třinácté minutě si další míč vzduchem našel Zmrhal, avšak i jeho velkou šanci lapil Fendrich, který v začátku zápasu držel Slezany nad vodou.

Snaha Slavie o gól vygradovala ve 20. minutě. Bořilův dlouhý aut odvrátila obrana hostů jen k Hušbauerovi, který nádherným volejem překonal Fendricha a rozjásal Eden poprvé. Téměř ihned po rozehře mohli sešívaní přidat druhou branku, Sýkora však v úniku trefil jen tyč. Slávisté v tomto úseku zápasu pevně diktovali tempo. Po půlhodině hry se při další akci odrazil balón před šestnáctku, který z pomocí teče clonících hráčů i zákroku Fendricha znovu rozezvučil brankovou konstrukci.

Závěr poločasu přinesl ještě jednu šanci vedoucího týmu tabulky. Ke střele z první se dostal Deli, rána mu ale nesedla. Vstup do druhé půle vyšel Slavii na jedničku. Stochovu střelu z dálky Fendrich neudržel, k dorážce se sápal Tecl, jenže po něm nedovoleně sáhl Simerský. Sudí Houdek nařídil pokutový kop, který bez problémů proměnil Hušbauer - 2:0.

Poté se ale Opava začala vracet do hry. Nejprve v 64. minutě pronikl po levém křídle střídající Jurečka a přestřelil bránu domácích. Za tři minuty pálil z dálky Helebrand a gólman Kolář měl co dělat, aby pumlíč zkrotil před znovu aktivním Jurečkou. Stejný muž byl u obrovské šance Slezanů v 70. minutě, kdy jeho přihrávku přenechal Puškáč Kuzmanovićovi, opavský kapitán ale bránu přestřelil.

Čtvrthodinu před koncem mohl uklidnit domácí příznivce Stoch, jeho únik však zastavil odvážným výběhem Fendrich. Ani Opava nelenila, za dvě minuty se při přečíslení dostal ke střele Puškáč a Kolář musel míč vyrazit. Hosté se branky konečně dočkali v 80. minutě. Po závaru u pokutového území si prostor ke střele udělal Kuzmanović a přesnou ránou odčinil své předchozí zaváhání.

Houževnatá Opava byla blízko vyrovnání v 86. minutě po další skrumáži před bránou, ke střele se ale žádný hráč ve žlutomodrém dresu nedostal. Následně se v tutovce ocitl Helebrand, ale svoji ránu ke smůle Slezanů poslal nad břevno. Slavia se o výhru strachovala až do konce. Definitivní pojistku na její vítězství dal až ve třetí minutě nastavení střídající Olayinka. Ten se dostal ke zblokované ráně Hušbauera a zblízka přidal třetí gól sešívaných a poslední branku zápasu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
M1ck0

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

Nebude to lehké, ale vyhrajeme 2:0

Reagovat
standa91

ja ti nevim já si myslim že to bude mazec... 6:2

Reagovat
John Obi Mikel

Uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Baluta je výborný a dokáže hrať na všetkých ofenzívnych postoch. V Rumunsku alternoval aj na hrote, keď bolo treba. Nebude to trvať dlho a vytlačí zo základu buď Sýkoru alebo Jardu Zrmrhala.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak trenér teď kvůli LM/EL rozdělí minuty na hřišti mezi více hráčů

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
vanGomm

Diváci? 13 127

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele