základní část, 5. kolo
18.08.2018 19:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Slavia Praha - FK Jablonec 0:2

Jablonec dokázal po výborném výkonu porazit Sešívané 2:0. Hosty do vedení poslal Doležal a výhru zpečetil Holeš. Domácí se neprosadili, když většinu jejich šancí, včetně penalty, zlikvidoval muž zápasu, Vlastimil Hrubý.

V úvodu utkání si Slavia vypracovala sérii rohových kopů, ze kterých ale nic nevytěžila. Jablonci stačil jeden a hned z toho byla nebezpečná, leč nepřesná hlavička Lischky. Střela hostujícího Kubisty z osmé minuty byla sražena do rukavic Koláře. O moment později běžel od půlky sám na jabloneckou bránu Stoch. Matěj Hanousek ovšem předvedl výborný návrat a šanci zmařil. Zhruba po čtvrthodině hry se do míče z dálky tvrdě opřel Hušbauer, jeho pumelice ale skončila nad.

Jablonec rozhodně nehrál špatně, nicméně jeho akce většinou ztroskotaly na předfinální fázi. A byli to opět domácí, kteří mohli otevřít skóre, jenže Sýkorova skákavá střela skončila těsně vedle pravé tyče. Ve 35. minutě mohl střílet Kubista, jenomže na poslední chvíli se do jeho zakončení položil Ngadeu a srazil míč na rohový kop. Pár momentů před koncem prvního poločasu našel Masopust krásným centrem hlavu Doležela, jenž poslal míč mimo dosah Koláře přímo do šibenice. Do kabin se tak šlo za vedení 1:0 pro Jablonec.

V 52. minutě po centru Baluty střílel do protipohybu brankáře Sýkora, Hrubý však předvedl senzační zákrok a střelu vyrazil. Po šedesáti minutách zápasu nařídil rozhodčí Berka pokutový kop za ruku Trávníka. Míč si vzal Milan Škoda, kterého perfektním způsobem vychytal Hrubý. Ten si poradil i se střelou Baluty po následném rohu. V 75. minutě se řítil do šance nový muž na trávníku, Tecl, jenže ani to, že byl praktický čerstvý, mu ve sprintu proti Hanouskovi nepomohlo, ten podobně jako v prvním poločase Jablonec zachránil.

Neuběhly ani dvě minuty a dopředu se hnal tentokrát Jablonec. Jovovičovi se podařilo uvolnit na levé straně a centrem oslovil Holeše, jenž krásnou hlavičkou překonal Koláře a zvýšil stav už na 2:0 pro hosty. Domácí už po druhé obdržené brance hráli vabank, ale byli to hosté, kteří hrozili z protiútoků. V 81. minutě mohl zápas definitivně rozhodnout Doležal, Kolář se ale zaskvěl a šanci zneškodnil. Chramostův oblouček z dalšího brejku skončil nad. V naprostém závěru se Slavii přeci jen podařilo dvakrát překonat Hrubého, Balutu ovšem zastavilo břevno a proti střele Škody zastoupil Hrubého Masopust.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
ondrasch77

1:2 (pokud budeme hrát na dva hroty)

Reagovat
boryland

1:1........................

Reagovat
noustres

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

FORTUNA : LIGA.

Reagovat
smazaný uživatel

FORTUNA : LIGA.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je do piče?

Reagovat
tnt03

Reagovat
smazaný uživatel

Zase rozodčí zařiznul ?

Reagovat
luismiksak

Jablonec skvělý výkon, týmová hra, vzadu čaroděj Hrubý

Slavia - Pokorný zapas nezvládl, je vidět nerozehranost, Ngadeu - rozhodne není hráč do rozehrávky, Stoch - pomalý a tlustý, Husbauer - pomalý, bez stavy, Soucek - perfektní, Baluta - perfektní, Skoda - určitě je vidět snaha, góly přijdou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele