základní část, 9. kolo
23.09.2018 18:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Eden Aréna, Praha

Reportáž

Klokani kousali, Vršovice si však nakonec opět podmanila Slavia

S velkým štěstím zůstává Slavia na prvním místě ligové tabulky. Proti Bohemians se jí povedla především první polovina duelu, kdy také vstřelila jedinou branku utkání. Hosté po změně stran hodně kousali, vytouženého vyrovnání se ale nedočkali.

Slávisté měli v nohách pohárový souboj s Bordeaux, na což kouč Trpišovský zareagoval několika změnami v sestavě. Na pravém kraji obrany dostal šanci Zelený a na postu ofenzivního záložníka nastoupil Baluta. Také trenér Klokanů Hašek zasáhl do jedenáctky svého týmu, kde se nově objevil levý bek Schumacher a útočníci Vodháněl s Nečasem.

Bohemka nepřijela do Edenu betonovat, což ve třinácté minutě ukázal Martin Hašek, jehož povedenou ránu z dálky zastavilo až břevno branky domácích. Komplikaci způsobilo domácím zranění Tecla ve 25. minutě. Útočník sešívaných špatně došlápl a musel jej vystřídat Matoušek. O deset minut později se k ráně propracoval Stoch, avšak brankář hostí Valeš byl pozorný.

Minutu po Stochově příležitosti vyzval Coufal ke skórování Matouška, mladý fotbalista ale ve velké šanci přestřelil. Krátce poté prověřili Valeše Zmrhal a Stoch, s oběma pokusy si gólman Klokanů poradil. Tlak Slavie nakonec vyústil v gól. V 37. minutě po odraženém centru posunul Souček na Zmrhala, jenž střelou po zemi propálil do té doby bezchybného Valeše.

Krátce po úvodní brance centroval autor gólu na Matouška, jehož rána z otočky letěla nad břevno. Valeš se musel činit ještě v nastavení prvního poločasu, kdy vytáhl hlavičku Součka. Domácí se po změně stran jakoby ukolébali vedením a byli to především Bohemians, kdo po přestávce hrozili. Poprvé se připomněli v 55. minutě, kdy Reiter prchal po zpackané rozehrávce Slavie, na poslední chvíli jej ale o míč obral Zelený.

Devět minut po Reiterově snaze centroval z levé strany Schumacher a jeho pas málem zaskočil brankáře sešívaných Koláře, jenž musel míč vytáhnout na rohový kop. V 66. minutě se Kolář musel pořádně protáhnout proti střele Vodháněla i následné dorážce Nečase. Domácí se poté přece jen trochu vzpamatovali a sami zahrozili dvanáct minut před koncem, kdy Kúdelův pokus po rohu zlikvidoval Valeš.

Závěr derby hodně ovlivnil déšť, který se nad Vršovicemi spustil. Klokani si na těžkém terénu již další kloudnou akci nevytvořili a museli se smířit s porážkou.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
boryland

1:1...............

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip 1.Je to přece jen derby takže asi jen o gól.Dá se očekávat návštěva 14 000-15 000.

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
noustres

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele