základní část, 24. kolo
10.03.2019 17:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Slavia deklasovala Baník a upevnila si vedení v tabulce

Sporné penaltové momenty, přerušení zápasu, ale hlavně jednoznačnou výhru domácích přinesl duel Slavie s Baníkem. Pražané po výhře 4:0 zvýšili náskok na čele tabulky, hosté zase zůstávají na pátém místě. Výborný zápas odehrál pravý bek domácích Michal Frydrych, který byl u všech branek svého týmu.

Trenér sešívaných Trpišovský udělal v sestavě svého celku celkem sedm změn. V obraně doplnili Kúdelu kromě již zmíněného Frydrycha také Ngadeu a Zelený, zálohu posílili Hušbauer s Băluțou a Olayinkou a v útoku operoval kapitán Škoda. Do základní jedenáctky hostů se po karetním trestu vrátil středopolař Jánoš, kterého doplnil univerzál Šindelář. Na levém kraji zálohy se pro změnu objevil mladík Granečný.

Po pěti minutách hry chtěl penaltu pro Baník vymodlit Diop, avšak k zemi se poroučel dřív, než došlo ke kontaktu s brankářem Kolářem a od sudího Nenadála viděl po zásluze žlutou kartu za simulování. V osmé minutě si na druhé straně našel Stochův rohový kop Frydrych a hlavičkoval jen těsně vedle tyče. O pár okamžiků později se k nebezpečné střele dostal Škoda a obrana soupeře stihla pokus domácího hráče na poslední chvíli srazit mimo tři tyče.

V osmnácté minutě se již Slavia dostala do vedení. Olayinkovu ránu po rohovém kopu tečovanou Frydrychem vyrazil gólman hostů Laštůvka před sebe, kde se nejrychleji zorientoval Škoda a dorazil míč do sítě. Nutno dodat, že v té době hrála Ostrava v deseti, jelikož obránce Fleišmana ošetřovali kvůli tržné ráně lékaři. o pět minut později mohl další branku domácích přidat Zelený, jenže po nabídce od Stocha pálil v dobré pozici mimo.

Tlak sešívaných pokračoval nadále, v 28. minutě byl v akci znovu Laštůvka poté, co jej tvrdým pokusem prověřil Stoch. Baník se ve zbytku prvního poločasu přece jen několikrát podíval na polovinu domácích, ale do zajímavé šance se nedostal. Také slávisté se do pauzy po úvodní aktivitě přece jen uklidnili.

I po změně stran se do první šance dostali Pražané, konkrétně Băluță, jenž však z voleje mířil z úhlu pouze do boční sítě. O chvíli později se Olayinka dostal do kontaktu s Laštůvkou, který byl podobný situaci z první půle, kdy se Diop snažil o pokutový kop na Kolářovi. Tentokrát ale Nenadál i s pomocí videorozhodčího penaltu odpískal. Laštůvka se však vyznamenal, neboť vychytal exekutora Stocha.

Po hodině hry rozhodčí na pár chvil přerušil zápas kvůli dýmu z pyrotechniky slávistických příznivců. Ani neočekávané přestávky nevyužili Slezané k lepší hře. Naopak v 70. minutě přenesl Stoch hru napravo na Frydrycha, jenž z první posunul balón na Masopusta, který zblízka přidal druhý gól sešívaných. Za dalších dvanáct minut mohl další zásah přidat střídající Van Buren, jenže o fous minul prostor mezi třemi tyčemi.

Až v 85. minutě se hosté po dlouhé době připomněli, když Stronati po rohovém kopu hlavičkoval i kvůli teči vedle. Závěr duelu ale patřil jasně Slavii. Nejprve vystrašil Laštůvku pohotovou, leč nepřesnou střelou z otočky Hušbauer. Poté se gólman Baníku vyznamenal proti šanci Van Burena. V druhé minutě sedmiminutového nastavení zase Laštůvka vyrazil volej Součka.

Po následné sérii rohových kopů se již ale prosadil Frydrych, jenž si naskočil na centr Hušbauera - 3:0. A ještě jednou musel Laštůvka lovit míč ze sítě. V sedmé minutě nastavení se do akce opět přimotal Frydrych, který přihrál do pokutového území, kde čtvrtou branku Pražanů přidal Van Buren. Hosté tak zpět do Ostravy nakonec odjížděli s debaklem.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 Banik musi vyhrát

Reagovat
patrikhm

Reagovat
boryland

0:1.......Bary............

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 (Stoch, Bořil, Milan Škoda, Masopust)

Reagovat
vanGomm

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Adhol

Věřím, že možnost jít do trháku bude další přídavnou motivací v tomhle zápase. Tip: Ostrava bude zlobit, ale Slavia vyhraje 2:1.

Reagovat
Adhol

Ok, tak to bylo easy. Sorry kluci, že jsem vám nevěřil víc.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele