základní část, 22. kolo
25.02.2019 18:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Čtyřgólový koncert zajistil Slavii výhru nad Slováckem

Slavia nakonec s přehledem porazila Slovácko a drží tříbodový náskok na čele tabulky. Domácí se sice rozehrávali pozvolna, nakonec se ale dostali do tempa a moravskému soupeři nadělili čtyři branky. Hosté zůstávají na devátém místě.

Kouč Pražanů Jindřich Trpišovský opět zamíchal sestavou. Na pravý kraj obrany nasadil Zeleného, před kterým operoval Stoch a ve středu zálohy zase Krále a Součka doplnil Hušbauer. Celku z Uherského Hradiště chyběl vykartovaný Kalabiška, jehož zastoupil Navrátil.

Již ve druhé minutě se k nebezpečné hlavičce dostal domácí Škoda, avšak mířil pouze do rukavic brankáře Trmala. V dalších minutách ale sešívaní horko těžko hledali cestu k soupeřově svatyni. Činit se naopak musel v šestnácté minutě gólman Slavie Kolář, který vyrazil nebezpečnou hlavičku Janoška. Mladý záložník Slovácka zkusil zanedlouho štěstí i dalekonosnou střelou, mířil však výš, než by si představoval.

Domácí byli vývojem utkání evidentně zaskočeni a kombinace v jejich podání značně vázla. Přesto se ve 26. minutě dočkali branky. Masopustovu zblokovanou nahrávku sebral Škoda a s velkým přispěním Daníčka, který pokus slávistického kapitána tečoval, překonal Trmala. Poté se Pražané přece jen uklidnili. Po půlhodině hry se na levé straně uvolnil Zelený a pěkným centrem našel Coufala, ten ale místo střely ještě hledal spoluhráče, což se ukázalo jako nešťastné řešení.

Slovácko se ale rozhodně nevzdávalo. V 35. minutě rozehrál Havlík standardní situaci na Daníčka, proti kterému se musel vytáhnout Kolář. Kapitán Moravanů se následně přeměnil ze zakončovatele na nahrávače, avšak Hofmann jeho pobídkou pohrdl, neboť hlavičkoval nepřesně. Pět minut před přestávkou ale stihli domácí udeřit podruhé, když podnikli rychlou akci po levé straně, Stoch poslal přesný míč do pokutového území na Masopusta, který chladnokrevně zakončil a připsal si první ligový gól v sešívaném dresu.

Klidný úvod druhé půle skončil v 57. minutě, kdy slávistický protiútok zakončil po nabídce od Stocha střelou do šibenice Hušbauer - 3:0. Poté se delší dobu nic zvláštního nedělo, až v 74. minutě zahrávala Slavia penaltu, jelikož Rezek v pokutovém území sestřelil Součka. Po konzultaci s videem si míč vzal Škoda, bránu Slovácka ale trestuhodně přestřelil. Krátce poté ale Trmal vyrazil ránu střídajícího Băluțy pouze před sebe, kde míč počtvrté za jeho záda dopravil Souček.

Závěr duelu se dohrával víceméně v poklidu. Trmal ještě musel odvracet bůra proti pokusu Hušbauera. Jinak už se ale velké věci na trávníku neudály a domácí kotel mohl po závěrečném hvizdu oslavovat vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (13)

Přidat komentář
kecipep

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (Stoch)

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Kocour Klapuška

3:0 - Souček, Škoda, Van Buren

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
FC Parma

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Prekvapeni kola 1:2

Reagovat
boryland

1:1...........

Reagovat
Jerry015

Tak si to shrneme. Na jaře Slovácko vyhrálo derby ve Zlíně brankou, kterou si dal Zlín sám a pak Karvinou ze dvou penalt. K tomu připočteme, že Zlín má zřejmě tradičně slabší jaro a Karviná se krčí u dna tabulky. Myslím, že jakýkoliv bodový zisk ze Slávie může v Hradišti čekat jen největší optimista. Na druhou stranu únava Slavie z Genku a Trmalovy schopnosti by mohly přinést haluz v podobě 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Slovácko z posledních pěti zápasů vyhrálo pět. Kromě jiného třeba nad Spartou, či 3:0 v Ostravě. Co se týče třeba toho zápasu s Karvinou, je pravdou, že oba góly byly z penalt, ale na rozdíl od jiných nejmenovaných týmů, obě penalty byly jasné. A Karviná může děkovat jenom Berkovcovi a nemohoucnosti Slovácka v koncovce, protože kdyby to po poločase bylo 5:0, tak nikdo neřekl ani popel.

Reagovat
Jerry015

Já chtěl právě poukázat, že ten slovácký optimismus jara není moc na místě. Vedle solidních výsledků leží i Tebou zmíněná nemohoucnost. Slovácko se na jeden gól ze hry dost nadře. Potřebuje řadu neúspěšných pokusů než to tam spadne, nebo štěstí nebo pentli. A já se domnívám, že na Slávii těch pokusů nebude mít tolik, aby z toho vyplynul gól. Můžu se mýlit, každé kolo má své překvapení, tak proč ne Slovácko na Slávii, ale osobně tomu moc nevěřím.

Reagovat
John Obi Mikel

4:1 (3x Van Buren, 1x Stoch - Navrátil)

Reagovat
luismiksak

Fantasticky Stoch, skvělý Král, silný Skoda, už tradičně neúnavný Coufal, s přehledem hrající Kudela a k tomu ostatní a je tady jasný výsledek 4:0. Navíc hosté s nejistým Trmalem, apatickym nelidrem Kadlecem a bezzubym útokem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele