základní část, 14. kolo
03.11.2018 17:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Sigma Olomouc - SFC Opava 2:2

Zaslouženou remízou skončil zápas na Andrově stadiónu mezi Olomouci a Opavou. Diváci se u zápasu určitě bavili, protože byl napínavý až do konce a kromě pěkného fotbalu nabídl i spoustu emocí.

Sigma od začátku utkání svého soupeře přehrávala, i přesto se ale do vedení dostala Opava. Snad po první souhře na polovině soupeře se Petr Zapalač odhodlal ke střele zpoza šestnáctky a ta se mu podařila skutečně parádně. Na 2:0 mohl o moment později zvýšit Kayamba, ten ale nakonec Buchtu překonat nedokázal. Sigma sice nadále držela více míč, šance si však více vytvářela Opava. Smola po dobré práci ve vápně pálil těsně nad. Nicméně ve 22.minutě se po rohovém kopu hostů Smola už prosadit dokázal a poslal tak Slezany do dvougólového vedení. Sigma se po druhé obdržené brance dlouho trápila v přechodu do útoku. Ve 39. minutě se ovšem odražený míč dostal k Vepřekovi a ten ho poslal přímo do šibenice Šromovi branky. O dvě minuty později se snažil vyrovnat Texl, jehož pokus nakonec skončil mimo tři tyče. V poslední minutě první půle ještě ve vápně domácích dělal dusno Smola, k zakončení se však nepropracoval.

V 52. minutě se do šance řítil aktivní Smola, Buchta mu však výborným výběhem zakončení znemožnil. Po hodině hry se nikomu z hostů nepodařilo dotlačit míč do sítě povedený centr Zavadila. V 67. minutě nebyl daleko od vyrovnaní Lalkovič. Šrom však výborným zákrokem udržel vedení Opavy.

O pět minut později musel komplikovanou situaci řešit i sudí Příhoda, když na hřišti došlo k potyčce mezi několika hráči. Vzápětí měli hosté dvě velké šance. Nejdříve Plšek zblízka hlavičkoval nad a pak Texl z dálky pouze rozezvučel břevno Šromovy svatyně. Sigma neustále stupňovala tlak, jenomže Nešpor ani Dvořák nedokázali svá zakončení usměrnit na bránu. Šrom nemusel zasahovat ani proti nebezpečné hlavičce Jemelky, která skončila pouze o chlup mimo. V 89. minutě se domácí konečně dočkali, Martin Nešpor po centru z levé strany poslal hlavičkou míč do sítě. V poslední minutě nastaveného času mohl hostům vrátit vedení zpět Žídek, ten však ve vyložené pozici napálil pouze břevno.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele