základní část, 29. kolo
21.04.2019 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Teplice prohrály v Olomouci a prostřední skupinu stále nemají jistou

Fotbalisté Olomouce zásluhou Plška a Housky zvládli duel tabulkových konkurentů proti Teplicím a momentálně okupují sedmou příčku. Jejich soupeř naopak uzavírá elitní desítku a je tedy dost možné, že na sebe tyto dva týmy narazí i v nadstavbě.

Do první příležitosti se dostaly hosté hned po minutě hry, když Horovu střelu velmi nejistě kryl Buchta. Delší dobu se nic nedělo, až po dvaceti minutách solidně pálil z přímého kopu Kučera, ovšem jeho pokus byl zblokován na roh.

Poté se konečně osmělili i hráči Sigmy. Za obranu si na Houskův pas fantasticky naběhl Sladký a jeho přízemní střela na zadní tyč pouze rozezvučela brankovou konstrukci. Podobně dopadl i jeho spoluhráč Lalković, ten po zaváhání Severočechů napálil povedenou střelou zpoza vápna břevno.

Skláři alespoň na chvíli otupili optický tlak protivníka a po nacvičeném signálu na poslední chvíli zachraňoval Beneš situaci po Kučerově přízemním centru. Jako první se nakonec radovali domácí. Hodně riskantně vyvezl míč Jemelka a našel Jakuba Plška, jenž se na vápně s míčem otočil a povedeným pokusem poslal Hanáky do vedení.

Tentýž hráč jako první zahrozil ve druhé půli, konkrétně po hodině hry. Ze střední vzdálenosti poslal po zemi nebezpečný pokus směrem na Grigarovu branku, balón dělily pouze centimetry od tyče. Tu Olomoučtí o něco později trefili už potřetí - a znovu u toho byl Lalković, který si na levé straně pohrál s obránci a jen smůla jej dělila od gólu.

Opět se opakoval scénář z první půle. Teplice se na chvíli osvobodily z neustálých olomouckých šancí a Radosta pálil jen těsně mimo, jen aby z následné akce vyplynula trefa Sigmy. Sladký předal míč Houskovi, ten si z pravého křídla navedl míč na střed a pěknou ranou levou nohou rozvlnil síť. Hosté měli ve zbytku utkání jedinou příležitost na zkorigování skóre, Radostovu střelu z protiútoku ovšem zneškodnil pohotový Buchta.

Autor: Martin Vejdělek / isport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
ryzskej

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
ryzskej

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele