základní část, 16. kolo
25.11.2018 15:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 0:4

Sigma v nedělním zápase proti Boleslavi obdržela obrovskou lekci z produktivity, když sice svého soupeře jednoznačně přestřílela, ale utrpěla debakl 0:4. Výhru hostů řídil hattrickem nejlepší střelec ligy, Komličenko.

Začátek zápasu byl poměrně rozkouskovaný, protože oba týmy začaly zápas pořádně tvrdě. V deváté minutě poprvé zahrozili domácí. Šeda však dokázal Dvořákovu střelu vyrazit. Na druhé straně obrana Olomouce srazila na roh střelu Ladry. Boleslav zvolila rozehrávku na krátko, po které se dostal k centru Přikryl, jenž posadil míč přesně na hlavu Takácse, ten přesnou hlavičkou otevřel skóre zápasu.

Ve 23. minutě měli Středočeši nadějný protiútok, jenomže Ladra místo přihrávky trefil pouze dobře připraveného Buchtu. Zhruba o pět minut později se k zakončení propracoval Dvořák, střela mu ovšem vůbec nesedla a branku Šedy o dost minul. Vzápětí Zahradníček svým pokusem prověřil právě hostujícího brankáře. Sigma začala svého soupeře stále víc přehrávat, jenomže Šeda předvedl výborný zákrok proti střele Nešpora.

Po půlhodině hry rozhodčí Adámková nařídila pokutový kop za faul Hůlky na Dvořáka. Míč si vzal Plšek, ale ani on nedokázal překonat bravurního Šedu. Olomouc sice do konce první půle byla lepším týmem, po neproměněné "desítce" se však do dalších šancí už dokázat nedostala.

Druhý poločas pokračoval zvýšenou aktivitou Sigmy, Zahradníček ovšem obranný val hostí nepropálil. V 54. minutě byli diváci svědkem fotbalové parády. Komličenko si hlavou posunul míč a pak nůžkami prostřelil Buchtu - 2:0 pro Mladou Boleslav.

Sigma se nadále snažila s výsledkem něco udělat, jenomže pokusy Nešpora a Lalkoviče neměly naději na úspěch. V 72. minutě se znovu vyznamenal gólman Šeda, jenž zlikvidoval nebezpečné zakončení Plška. Ten samý hráč to zkoušel i o pár minut později zpoza šestnáctky, tentokrát ale bránu vůbec netrefil.

V 81. minutě střídající Matějovský rozehrál standardku z levé strany přesně na Komličenka a tomu se patičkou podařilo znovu překonat Buchtu. Domácí si v závěru vypili kalich hořkosti až do dna. Komličenko si už uprostřed otevřené obrany Sigmy narazil míč s Přikrylem a přesnou ranou zkompletoval hattrick.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (1)

Přidat komentář
ondrasch77

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele