o Evropskou ligu - semifinále - odvety
12.05.2019 15:00 CET
3 : 2
(1:2)

Reportáž

Olomouc v odvetě zvítězila, z postupu se ale raduje Zlín

Zlín sice v odvetě prvního kola play off o Evropskou ligu prohrál v Olomouci, avšak díky většímu počtu vstřelených branek na hřišti soupeře postupuje dál. Ševci rozehráli utkání výborně a po poločase vedli. Sigma se však nevzdala a otočila výsledek, nakonec jí ale jeden gól chyběl k postupu.

Hanákům opět scházel pravý bek Sladký a nově také záložník Kalvach. Po zranění se do sestavy naopak vrátil levý obránce Vepřek. Spolu s ním dostal šanci též Dvořák s Lalkovičem. Do základní jedenáctky hostů se po pauze znovu probojovali stoper Bačo a středopolař Džafić.

Naděje domácích na zvrat dvojzápasu hodně narušila již první minuta. Holíkův centr do pokutového území odvrátil Chvátal pouze k Podiovi, jenž levou nohou uklidil míč k tyči a poslal Zlín do vedení. Olomouc se poté logicky tlačila dopředu. Dvořák ale v deváté minutě netrefil balón v dobré pozici ideálně. V obraně Sigmy to navíc stále hořelo a Hanáci mohli ve čtrnácté minutě hostujícímu Džafićovi, že zcela osamocen trefil pouze gólmana Buchtu. Následná odpověď Yunise skončila vedle tyče.

V 26. minutě již domácí vyrovnali. Lalković si naběhl za obranu, kde jej famózním pasem našel Houska. Slovenský křídelník překonal brankáře Rakovana a vykřesal naději pro svůj tým. Ta však zhasla za další čtyři minuty, kdy Ševci rozjeli pohlednou akci na levé straně, Poznar následně po přihrávce od Čanturišviliho přiťukl Džafićovi, jenž přízemní střelou vrátil Zlínu vedení. Bezmocný Buchta se hodně vztekal na nedůsledné spoluhráče.

Při další snaze Olomouce neuspěl dalekonosným pokusem Vepřek. Ani hosté nezaháleli, těsně před přestávkou musel Buchta vyrazit ránu Podia. Do druhé půle nastoupila Sigma velice aktivně. Již ve 48. minutě přeletěl centr Zahradníčka na levou stranu, kde Vepřeka vychytal Rakovan. Defenziva Hanáků ale měla stále velké problémy. Tři minuty po příležitosti Vepřeka hledal Jiráček Poznara, jenž z dobré pozice minul bránu.

Hru domácích přišel oživit střídající Nešpor, proti jehož hlavičce musel v 53. minutě zasahovat Rakovan. Zápas nahoru dolů pokračoval, o tři minuty později se proti nebezpečnému Poznarovi zaskvěl strážce olomoucké svatyně Buchta. V 66. minutě se Nešpor objevil v další šanci a tentokrát se nemýlil. Útočník Sigmy si naběhl na pas od Housky a skákavou střelou překonal Rakovana.

Za další dvě minuty už se Hanáci dokonce dostali do vedení. Rohový kop Ševců dopadl mizerně, následnou ránu střídajícího Pilaře z rychlého brejku vyrazil Rakovan jen k Houskovi, který neměl problém dorazit pumlíč do brány. Rázem stačila domácím k postupu jedna branka, a tak svěřenci trenéra Jílka vrhli všechny síly do útoku. Zlín ale držel Rakovan, jenž v 85. vytěsnil střelu Nešpora a po následném rohovém kopu chytil hlavičku Jemelky.

Závěr duelu přinesl nesmírné drama. V 88. přišel na hřiště hostující Železník, jenže na trávníku se dlouho neohřál, protože v krátkém sledu viděl dvě žluté karty a po dvou minutách se poroučel do sprch. Ani v přesilovce se však Olomouc neprosadila. Blízko gólu byl v nastavení Beneš, ovšem trefil jen tyč. Ševci tak s vypětím všech sil udrželi postupový výsledek.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0e

Reagovat
smazaný uživatel

2:0e

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Lalkovič gól Pol Európy tento samozvaný a hlavne nenaplnený talent slovenského futbalu obehol a ako tak sa mu darilo iba vo Walsalle v League One, inak všade iba lavičku zohrieval. Pravdou je, že on talentu na rozdávanie nikdy nemal a celé to haló ohľadom jeho odchodu do juniorky Chelsea mal na svedomí jeho otec, ktorý má dobré finančné zázemie, robil mu zároveň manažéra a počas celej mládežníckej kariéry, vrátane toho pôsobenia v štruktúrach FC Chelsea mu stál za zadkom

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele