základní část, 7. kolo
02.09.2018 18:00 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:3

Zápas dvou rozdílných poločasů viděli diváci na Andrově stadiónu. Zatímco po první půli vedla Sigma dvoubrankovým rozdílem, tak ve druhém poločase dominovali Klokani a utkání otočili.

Sigma začala výborně. Kalvachovu střelu sice ještě Valeš vyrazil. V 5. minutě se ale po kombinaci ve vápně dostal míč k Plškovi, jemuž se podařilo přesnou ranou otevřít skóre. Za vyrovnáním se hnal Yusuf, s jeho střelou si ale Buchta poradil. Po čtvrthodině hry se do úniku dostal Falta, jenž mířil ale pouze do tyče.

O pár minut později sudí Julínek po ruce Vaníčka odpískal pokutový kop. Bývalý hráč a odchovanec Bohemians, Martin Nešpor, penaltu bezpečně proměnil. Sigma se tak ujala vedení 2:0. Ve 30. minutě pálil znovu aktivní Yusuf, tentokrát jeho střela skončila mimo. Třetí branku domácích mohl přidat znovu Nešpor, Valešovi se však včasným vyběhnutím podařilo příležitost zmařit. Na druhé straně Martin Hašek napálil po krásné střele břevno. V závěru první čtyřicetipětiminutovky ještě Kalvach minul hostující branku.

I do druhé půle vstoupili lépe domácí. Houskova rána skončila těsně nad. Pak už začali ale úřadovat hosté. Martin Hašek a Yusuf sice nejdříve Buchtovu branku netrefili, ale v 65. minutě se Klokani dočkali. Schumacher našel ve vápně Yusufa, jenž ve správný moment přihrál před prázdnou branku Nečasovi, pro kterého už nebylo problém snížit na 2:1. Hosty vstřelená branka ještě více nabudila a v 77. minutě se ke střele z hranice šestnáctky odhodlal muž zápasu, Yusuf, jehož pokus zapadl přesně k tyči.

Neuběhly ani dvě minuty a hostům se podařilo dokonat jejich obrat. Záviška nahrál úplně volnému Martinovi Haškovi, který si s nabízenou šancí poradil na jedničku, když chladnokrevně prostřelil Buchtu. V závěru mohl ještě dvakrát korunovat svůj výkon Yusuf, jenomže při obou šancích se zaskvěl Buchta, jenž držel naděje Sigmy alespoň na jeden bod. Domácí si ale žádnou větší příležitost už vypracovat nedokázali, a hosté si tak odvezli všechny tři body.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (5)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat
ondrasch77

2:0 (Plšek gól)

Reagovat
InFlamer

Skoro.

Reagovat
ondrasch77

Předpokládal jsem, že se konečně začnete soustředit na ligu, když je EL pryč... Prohrát do ma s Klokanem

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele