základní část, 22. kolo
25.02.2019 18:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Plzeň udolala Opavu a nadále stíhá vedoucí Slavii

Plzeň zvládla těžké utkání v Opavě a nenechala Slavii na prvním místě uniknout. Hosté zvítězili po zásazích Hrošovského a Chorého, na které odpověděl až v samotném závěru Juřena. Domácí na jaře nadále čekají na výhru.

Slezané se museli obejít bez Janetzkého, který nehrál kvůli trestu za žluté karty. Do sestavy se tak vrátil záložník Schaffartzik. V dresu hostí se poprvé představil střední obránce Brabec. Mezi tři tyče se opět postavil brankář Hruška, útoku dostal na úkor Beauguela přednost Chorý.

Viktoria v úvodu narážela na připravenou obranu SFC. Opavané naopak sami pronikali do občasných protiútoků a jeden z nich hasil v páté minutě Brabec pouze za cenu žluté karty. V 18. minutě se odhodlal ke střeleckému pokusu Kayamba, avšak bývalý hráč Slezanů netrefil zařízení. Za dalších pět minut ale pomohl hostům brankář Šrom, který v pokutovém území fauloval Procházku a z nařízené penalty poslal Plzeň do vedení Hrošovský.

Domácí mohli brzy srovnat, avšak Zavadilovu standardní situaci z 29. minuty nedokázali do zdárného konce zakončit Žídek se Smolou. O deset minut později se střeleckým pokusem vysoko nad Hruškovu bránu prezentoval Řezníček. Diváci v prvním poločase mnoho fotbalové krásy neviděli, do kabin ale díky penaltě odcházeli spokojenější Západočeši.

Dvě minuty po změně stran byla Opava opravdu blízko gólové radosti. Na rohový kop si naskočil Simerský a hlavičkoval jen těsně nad břevno. Hosté odpověděli v 55. minutě, kdy Kovařík nacentroval z levé strany na Chorého, který ale také netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Za dalších šest minut selhal v další dobré šanci Kovařík. Domácí Smola si o minutu později chtěl vymodlit penaltu, celé situaci ale předcházel ofsajd útočníka Slezanů.

Dvacet minut vznikl před bránou Viktorie závar, ze kterého však Juřena ani žádný z dalších hráčů v žlutomodrých dresech nedokázal přesně zakončit. V 79. minutě zase na druhé straně hledal Kayamba Chorého, který předčil naivně si počínajícího Svozila a s pomocí Hrošovského snadno uklidil kulatý nesmysl do sítě.

Naději pro domácí chtěl ještě v 85. minutě vykřesat Smola, který měl slibnou příležitost po centru od Žídka, jenže trefil pouze blokujícího obránce. Co se nepovedlo Smolovi, dokázal v nastaveném čase Juřena, jenž za Hruškova záda usměrnil pas od Zavadila. To ale bylo nakonec vše, na co se Opavané zmohli.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
forma

1:2

Reagovat
boryland

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
FC Parma

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Adhol

1:1

Reagovat
boryland

0:1.........Kovarna.......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele