základní část, 28. kolo
13.04.2019 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Opava gólem v závěru udolala Olomouc a přiblížila se desítce

Velký krok k záchraně učinili v zápase 28. kola fotbalisté Opavy. Ti na domácím stadionu zaskočili dosud nejlepší jarní celek, Olomouc, a na desáté místo zaručující jistotu záchrany ztrácí pouhé dva body.

Po deseti minutách se mohli do vedení dostat Hanáci. Ti získali míč po soupeřově rohovém kopu a upalovali s ním dopředu. Ještě na obranné polovině se jej zmocnil Zahradníček a doběhl až do soupeřova vápna, odkud však jen slabě zakončil, Šrom tudíž jednoduše lapil. A tak se prosadila Opava. Smola po přízemním centru poslal míč na Stáňu, který napálil jen obránce. Balón se ale ještě odrazil k Tomáši Jursovi, jenž fantastickou střelou na zadní tyč otevřel skóre.

Sigma mohla zanedlouho kontrovat, i tentokrát ji ovšem v cestě stál skvělý Šrom. Ten nejdříve vyrazil skvělou Faltovu ránu zpoza vápna, aby následně zneškodnil i Dvořákovu dorážku. Kolem třicáté minuty mohla přidat druhou branku i Opava. Gólmanův odkop propadl až ke Smolovi, který se pokoušel vyslat Stáňu, jenže tomu se míč zamotal pod nohama.

Konec první půle patřil modrobílým. Falta si navedl za vápnem míč na střed a technickou střelou se pokoušel zaskočit Šroma, neúspěšně. Slavit tak mohl až za další minutu hry, kdy po Zahradníčkově rohovém kopu míč proletěl vápnem na zadní tyč, kde na něj číhal zcela osamocený Jakub Plšek a bez problémů zakončil.

Do druhého poločasu už zase vstoupili lépe domácí. Nejprve Janetzký nastřelil ruku soupeřova obránce, což sudí Adámková ponechala bez odezvy. Krátce na to odcentroval Schaffartzik přímo na Smolovu hlavu, jeho pokus směřoval jen těsně vedle tyče. Tlak pokračoval. Stáňa dostal míč z pravé strany do vápna, dlouho však váhal a nechal se o míč obrat. Za dalších pět minut centroval Zapalač, načež Janetzký hlavičkoval do tyče.

Zhruba čtvrt hodiny před koncem úřadovala zase Sigma. Nejprve Zahradníček po individuální akci zakončoval, jeho tečovaný pokus o kousíček neskončil v brance. Následně exekvoval přímý kop Falta a málem po týdnu uspěl znova, tentokráte ale pálil nad břevno. Branku si tak v závěrečné desetiminutovce vysloužila Opava. Zavadilův přímák k tyči ještě brankář Buchta zneškodnil, na následnou dorážku už byl ovšem krátký a žlutomodří si tak vysloužili nejtěsnější možné vítězství.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

jestli bude hrat benes, tak cista 2 za ten kurz je crazy, zkusit! nebo 1 polocas sigma!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele