základní část, 6. kolo
25.08.2018 17:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Karviná zdolala Opavou a odrazila se ode dna tabulky

Karviná konečně dosáhla na první body v nové sezóně. V důležitém souboji s Opavou si počkala na své šance a třemi zásahy rozhodla o osudu utkání. SFC naopak stále čekají na první výhru po návratu do první ligy.

Kouč Opavy Roman Skuhravý se po debaklu z Mladé Boleslavi odhodlal k několika změnám. Mezi tři tyče se po nějaké době vrátil Šrom, obranu vyztužil Simerský a do zálohy se postavil Janetzký. Skuhravého protějšek Roman Nádvorník naopak vsadil na stejné muže, kteří naposledy statečně bojovali proti Viktorii Plzeň.

Nejprve se ve čtvrté minutě odhodlal ke střele Kuzmanović, ale gólman Berkovec neměl problém s tím, aby míč lapil. Hosté se gólově prosadili v podstatě z první šance. Rohový kop ve 20. minutě zakroutil Budínský přesně na hlavu Panáka, který zblízka nedal Šromovi šanci. Opava se nadále snažila o útočení, ovšem bez valného výsledku. Za Karvinou se čtyři minuty před přestávkou upozornil Budínský, který však pouze pozdravil tribuny brněnského stadionu.

Čtrnáct minut po změně stran zvýšili hosté svůj náskok. Unikajícího Wágnera nejprve vychytal Šrom, útočník MFK ale následně našel střídajícího Smrže, který přidal druhou branku Karviné. Opava však korigovala hned za tři minuty, když do Zapalačova centru trknul hlavou Smola a snížil. Nedlouho poté chtěl vyrovnat Simerský, ovšem svou střelu nenamířil přesně.

Velkou šanci hostů vést znovu o dvě branky zahodil v 69. Budínský, který si naběhl za obranu, ale z voleje vystřelil mimo bránu. Karvinou to však nakonec nemuselo mrzet. Osm minut před koncem rozjeli útočnou akci na levé straně, Budínský nacentroval na Wágnera, který zblízka vstřelil třetí branku hostů a definitivně zlomil odpor SFC.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
eL

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 (90+5. Janečka)

Reagovat
smazaný uživatel

1-0

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele