o udržení, 2. kolo
11.05.2019 15:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Opava se přiblížila záchraně, Dukla sestupu

Už jen s teoretickou šancí na záchranu odehrají fotbalisté Dukly poslední tři kola skupiny o záchranu. V gólově bohatém utkání v Opavě prohráli 3:2 a na předposlední Karvinou ztrácejí již osm bodů. Za Opavu se prosadili Svozil, Zavadil a Jurečka, na druhé straně Holenda a Milošević.

V úvodu byl velmi vidět kanonýr Smola. Nejprve ho v samostatném úniku dostihl a šanci mu zhatil Souček, o několik minut později v tutové šanci selhal a překopl bránu. Dvě solidní příležitosti ke vstřelení gólů měli i hosté. Po rohovém kopu mohl skórovat Holík, Fendricha zase málem překvapil Holenda.

Zhruba ve čtvrtině zápasu rozezvučel brankovou konstrukci Svozil, jenž po Zavadilově centru hlavičkoval do břevna. Hra se přelévala ze strany na stranu a poměrně blízko gólu byl díky svému obstřelu i Holík. Nadále aktivní Smola zase šikovně obehrál Ďuricu, ale nezakončil tak, jak by si přál.

Slezané se tak dočkali až v závěru první půle. Rohový kop pěkně rozehrál Zapalač a jeho centr se snášel do malého vápna. Naskočil si na něj Jaroslav Svozil a z bezprostřední blízkosti rozvlnil síť. Se svými spoluhráči tak mohl do šaten odcházet mnohem spokojenější než soupeř.

A krátce po návratu z kabin skórovali žlutomodří podruhé. Pavel Zavadil se postavil k přímému kopu ve vzdálenosti dvaceti metrů od brány a do ní parádním obstřelem zakroutil míč. Gólman Rada působil bezmocně. Brzy mohlo být sníženo, ale Hadaščok prováhal ideální moment pro střelu.

Nakonec jeho zaváhání napravil Jan Holenda. Tetour mu podal za vápnem balón a urostlý útočník pořádnou ranou překonal Šroma. Jeho konkurent strážící opačnou bránu se opět dostal do zápřahu po Jurečkově centru, když likvidoval Smolovu hlavičku.

Právě Smola o pár okamžiků později poslal míč do vápna, kam si z druhé vlny naběhl Václav Jurečka a skvěle trefeným pokusem nedal Radovi šanci. Armádní klub ještě v závěru snížil, po Kovalově centru číhal na zadní tyči Branislav Milošević, jenž míč trknul do protipohybu brankáře.

Opava i tak zvítězila a její náskok na barážovou pozici drženou Příbramí činí pět bodů, Dukla ztrácí na Karvinou osm.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele