základní část, 15. kolo
11.11.2018 14:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

SFC Opava - Baník Ostrava 2:1

Opava zvládla slezské derby, když v domácím prostředí dokázala porazit Ostravu 2:1. Domácí vedli po trefách Kayamby a Smoly, za hosty v závěru pouze už snižoval Jakub Šašinka.

Utkání se od začátku hrálo v bouřlivé atmosféře, na první šanci si ale diváci museli počkat až do 12. minuty. Baroš však nejdříve z otočky nevyzrál na Šroma, po chvíli se k Barošovi míč vrátil, tentokrát ale nůžkami zakončoval těsně vedle pravé tyče. O pár minut později se ke střele ze střední vzdálenosti odhodlal hostující Hrubý, jeho pokus ovšem skončil po teči obrany mimo Šromovu svatyni.

Ve 25. minutě zahrozili také domácí. Nicméně KuzmanoviĆ Laštůvku po pěkném uvolnění překonat nedokázal. O deset minut později Zapalačův dlouhý míč propadl až na Kayambu, jenž se zjevil sám před Laštůvkou, kde zachoval chladnou hlavu a ostravského brankáře prostřelil. Ještě do konce poločasu chtěl odpovědět Jánoš, jeho pokus ale skončil nad domácí brankou.

Úvod druhé půle byl bohatý na ofsajdy z obou stran, takže hra byla rozkouskovaná. V 53. minutě Hrubý poslal nebezpečný centr do vápna, tam ale nakonec kraloval Simerský. Po hodině hry měli domácí výhodu přímého kopu, Zavadil z něj ovšem Laštůvku překonat nedokázal. O pár okamžiků později se Kayamba odhodlal k centru z pravé strany, míč si ve vzduchu našel Smola a přesnou hlavičkou zvýšil na 2:0.

Baník mohl vzápětí snížit, jenomže ani Fillo nedokázal překonat dobře chytajícího Šroma. Dvacet minut před koncem měl ostravský Ondřej Šašinka obrovskou šanci, když se k němu dostal odražený míč, z voleje ovšem branku vysoko přestřelil. V 84. minutě se hostům podařilo alespoň snížit. Na Hrubého rohový kop si naskočil Jakub Šašinka a umístěnou hlavičkou překonal bezmocného Šroma.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Třetí světová.

Reagovat
kolouch

Nechci předjímat, ale situace mezi oběma tábory je tak vyhrocená, že to nemůže dopadnout dobře. Dopadne to zhruba tak, že baníkovci začnou pálit vlajky ukradené při přepadení auta opavských fans, ti naskáčou na hřiště a vyrazí směrem k hostujícímu sektoru. V lepším případě se duel jen přeruší a kluby dostanou flastry. Celý incident bude mít dohru, kdy se bezmozci (obou táborů) budou nahánět po městě. Nakonec nejvíc utrpí fanoušek, který se chce "jen" podívat na fotbal. Rád bych se pletl...

Reagovat
doNny

naše vlajky si nechají určitě na doma

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nahánění po městě je typic Byl jsem na poháru 2009 to bylo v topíku

Reagovat
smazaný uživatel

tak ses dopletl ty popleto

Reagovat
kolouch

To tě mrzí že? Že se vám nepodařilo trhnout a policajti vás jako káčátka dovedli z vlaku na stadion a pak zase zpátky

Reagovat
smazaný uživatel

jo strasne gaucaku

Reagovat
kolouch

A jo vlastně, tebe štve ta potupná prohra v derby. Tak to už tady ty tvoje výkřiky do tmy chápu

Reagovat
smazaný uživatel

Snad dojedes na jare:) ale pochybuju budes rad jak vstanes z postele co natoz aby si sel podporit svuj klub ;)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele