základní část, 24. kolo
09.03.2019 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Opava prohospodařila, nakonec proti Slovácku zachraňovala remízu

Ani na pátý pokus se Opava na jaře nedočkala výhry. Proti Slovácku přitom brzo vedla a soupeř navíc dohrával v početním oslabení, avšak Moravané předvedli velkolepý obrat. Opavané tak byli nakonec rádi za bod, který deset minut před koncem vystřelil Smola.

Na pravý kraj obrany Slezanů se tentokráte postavil Schaffartzik, další změnou pak bylo nasazení Zapalače na úkor Jurečky. Hosté nastoupili do utkání ve stejné sestavě jako před týdnem doma proti Mladé Boleslavi, kdy Moravané vybojovali remízu.

Městský stadion vybuchl radostí již po třiadvaceti sekundách hry. Nákop brankáře Šroma prodloužil Zapalač na Janetzkého, který přehodil špatně vyběhnuvšího gólmana Slovácka Trmala a míč do odkryté brány doťuknul Stáňa. Za dalších deset minut si Stáňa mohl ke vstřelenému gólu připsat i asistenci, když v pokutovém území našel Řezníčka, ten však zamířil pouze do míst, kde stál připravený Trmal.

Další chmury přivodil hostům ve 21. minutě Janošek, který surově fauloval Svozila a za svůj zákrok viděl od rozhodčího Hrubeše červenou kartu. Slovácko ale začalo hrát více dopředu paradoxně až v oslabení. Ve 37. minutě zkoušel štěstí z úhlu Juroška, jenže Šrom jeho střelu kryl. Těsně před přestávkou se opavský gólman při snaze o vyboxování balónu srazil se spoluhráčem, na chvíli jej však úspěšně zaskočil na brankové čáře Simerský.

Po pěti minutách druhé půle měl slušnou střeleckou pozici domácí Smola, ale ani nadvakrát nedopravil pumlíč do sítě. O tři minuty později na druhé straně zachyboval Šrom, který nezachytil centr a následně musel být hodně rád, že Kalabiška z hranice pokutového území netrefil odkrytou bránu. V 56. minutě to opět zkoušel Smola, avšak střelou na přední tyč neuspěl.

Po hodině hry se vedení Opavy v rozmezí dvou minut rozplynulo. Nejprve v 63. minutě propadl Navrátilův střílený centr k Sadílkovi, který zblízka srovnal. Slezané se ani nestihli vzpamatovat z první branky a zakrátko lovili míč ze sítě podruhé. Sadílek tentokrát situaci dva na dva vyřešil průnikovou přihrávkou na Diviše, který v samostatném úniku nezaváhal a poslal hosty do vedení.

Opavě chvíli trvalo, než se z šoku vzpamatovala. Až deset minut před koncem zasáhl Trmal proti Zapalačově střele a z následného rohového kopu dotlačil balón za brankovou čáru - 2:2. O čtyři minuty později tečoval Manziovu střelu těsně vedle Jurečka. V 90. minutě zkoušel štěstí z přímého kopu Zavadil, ovšem Trmal předvedl důležitý zákrok. Po dělbě bodů tak zůstávají Slezané v poslední skupině, Slovácko zase v prostřední.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
kecipep

0:2 Zajíc, Janošek

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
PISTOLERO

1:2

Reagovat
oli9

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatý bodík z Opavy. Inkasovaný gól v první minutě, ve dvacáté minutě redka, nakonec euforické otočení skóre ve druhém poločasu během tří minut. Opava sice vyrovnala, ale bodík jsme si odvezli Je cennější o to více, že ten pruhovaný mamrd pískal otřesně. V deseti proti dvanácti se bod cení

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele