základní část, 5. kolo
19.08.2018 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

MFK Karviná - Viktoria Plzeň 0:1

Co nesvedla Slavia, to se podařilo obhájcům z Plzně. Viktoriáni zvítězili i v pátém zápase po sobě a znovu jim k tomu stačila jediná branka. Michael Krmenčík se přitom mohl mezi střelce zapsat vícekrát, ale vedle zahozených příležitostí neproměnil i pokutový kop.

A naopak smolnou sérii bez bodu natáhla Karviná, která je společně s Duklou nejhorším týmem soutěže. Úvod utkání nezastihl karvinské zrovna v optimální formě, Plzeň hrozila hned z kraje zápasu a po tečované střele Hrošovského mohla poprvé inkasovat. Karviná stihla odvrátit na rohový kop, ale z něho následně inkasovala. Roh Hrošovského se snesl na hlavu Michaela Krmenčíka, který potvrdil pověst kanonýra a poslal Viktoriány do vedení!

Po čtvrthodině hry mohlo být s Karvinou ještě více zle. Janečka totiž ve vápně fauloval Řezníka a sudí Orel bez váhání odpískal pokutový kop. Jenže jindy spolehlivý Krmenčík tentokrát zklamal, Berkovec skvěle vystihl směr a stal se hrdinou okamžiku. Penaltu chtěla i Karviná, to když Hubník nešťastně upadl na míč, ale reklamace ruky u pana Orla neprošla. Domácí fotbalisté pak přeci jenom přitlačili na pilu, jenže šance měli hosté. Po Petrželově zasekávačce dobře zasáhl Lingr a na druhé straně Tusjak napálil jen Kozáčika, zatímco Budinský nad.

Aktivně se snažil vystupovat Vlastimil Petržela, ve druhém poločase si připsal další dva střelecké pokusy, nicméně skóre se znovu neměnilo. A výsledek platil i po zajímavém sólu Janečka či pokusu Ramíreze. Obrovskou radost z vyrovnání pak domácím překazil zdvižený praporek a tedy odmávaný ofsajd.

V 72.minutě spálila Karviná další obrovskou šanci a Smrž si snad ještě teď zoufá, co dokázal zazdít. Smrž měl před sebou prázdnou branku, ale nedokázal zkrotit balón a nekompromisně zakončit. Viktoriány čekal ještě těžký závěr, ale domácím docházely síly a nakonec si ani v pětiminutovém nastavení nedokázali vynutit vyrovnání. Plzeň znovu vyhrála nejtěsnějším výsledkem a body tentokráte veze z Karviné.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
ondrasch77

0:2

Reagovat
boryland

0:1................Horava..........

Reagovat
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele