základní část, 15. kolo
10.11.2018 14:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

MFK Karviná - Sparta Praha 1:3

Zápas mezi Karvinou a Spartou skončil výhrou hostů. Domácí sice vedli, jenomže po obdržené červené kartě nedokázali nadějný stav udržet.

Hosté začali duel aktivněji. Stanciu ovšem nejdříve mířil nad a jeho druhý pokus skončil pouze v náruči Berkovce. V 17. minutě se poprvé zaskvěl brankář Sparty, když vyrazil střelu Lingra z nebezpečné pozice. Nita si o pár okamžiků později poradil i s nedůraznou střelou Janečky.

Po půlhodině hry byl po faulu na Gubu nařízený pokutový kop. K němu se postavil Budínský a přesnou ranou poslal domácí do vedení. Vyrovnat mohl Stanciu, jeho přímý kop však branku o kousek minul. Ve 45. minutě rozhodčí Julínek vyloučil Budínského za tvrdý zákrok na Vatajela. V nastavení první půle měl na noze vyrovnaní ještě Pulkrab, ten po obrovském závaru ale netrefil míč mezi tři tyče.

V úvodu druhé půle se Karviná hnala do brejku, do zakončení se tlačil Guba, ale i přes zmatky v hostující obraně míč nakonec sebral Nita. V 51. minutě Stanciu zahrál rohový kop přímo na hlavu Radakoviče, který srovnal stav na 1:1. Vrátit vedení zpět na stranu domácích se nepovedlo Lingrovi, jenž z výborné pozice trefil pouze brankáře. Oslabená Karviná zahrozila i v 64. minutě, když po Čoličově centru hlavičkoval těsně vedle Krivák.

Dvacet minut před koncem si odražený míč zpracoval Stanciu a zpoza šestnáctky krásnou střelou prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 2:1 pro hosty. Karviná se i v deseti snažila vyrovnat, Sparta si ovšem zápas zkušeně hlídala a po faulu Letiče na Sáčka zahrávali penaltu i Pražané. Plavšič se nijak nerozpakoval a přesnou střelou zápas definitivně rozhodl.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (1)

Přidat komentář
boryland

1:1.................

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele