základní část, 20. kolo
09.02.2019 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Karviná v derby s Opavou vybojovala cennou remízu

Karvinští fotbalisté v duelu se slezským konkurentem z Opavy vybojovali cennou remízu a zareagovali tak na včerejší bodový zisk Dukly. Skóre otevřel ve čtrnácté minutě hostující Jurečka, domácí ale srovnali zásluhou Wágnera velice rychle.

Hrnčárovi svěřenci se mohli dostat do vedení po necelých deseti minutách, když Ba Loua z pravé strany odcentroval přesně na hlavu Lukáše Budínského, proti jehož hlavičce se musel vytáhnout Šrom. Udeřit tak mohl soupeř. Janetzký našel na vápně zcela volného Jurečku, který si míč zpracoval a tváří v tvář brankáři po zemi zakončil. Pro autora branky to byla premiérová trefa v sezóně.

Mužstvo z příhraničního města se však nenechalo zahanbit a záhy srovnalo. Budínský si na křídle vyměnil míč s Čoličem, ten odcentroval a Tomáš Wágner výstavní trefou přes hlavu srovnal stav utkání.

Blízko návratu do vedoucího postavení byli žlutomodří po pětadvaceti minutách. Zavadil z velkého úhlu zahrával přímý kop a překvapil brankáře Berkovce, kterému míč vypadl z rukou. Uběhla půlhodina hry, když se celek ze západu Slezska dostal do další obrovské příležitosti. Řezníček poslal do vápna Žídka, jenž ale nedokázal úspěšně zakončit akci podobnou té, která vedla k úvodní brance.

Do přestávky se do dalších šancí dostali už jen domácí, hlavně v samotném závěru se musel vytáhnout Šrom. Ba Loua zleva vyslal parádní přízemní centr skrz vápno, na zadní tyči dobíhal Čolič, který místo té poloviny brány, která byla prázdná, trefil pouze tu, v níž byl připraven opavský gólman.

Druhá půle a především start do ní se nesl ve značně poklidnějším tempu. Až asi dvacet minut před koncem přišly náznaky ze strany Karviné. Nejprve se Faško snažil najít Wágnera v malém vápně, autor vyrovnávací trefy na něj ovšem nedosáhl. Následně se Smrž rozhodl k voleji z úrovně penaltového puntíku, mířil ale mimo prostor tří tyčí. Posledním výraznějším ohrožením jednoho z brankářů byla Ba Louova střela z velkého vápna, gólu však Šrom bez potíží zabránil.

S bodem budou spokojeni hlavně domácí, kteří se vrátili na patnácté místo, které jim patřilo i před tímto kolem. I Opava drží postavení stejné jako po podzimní části, před výletem do Jablonce ale asi pomýšlela na víc.

Autor: Martin Vejdělek / isport.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
waynemarkrooney

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele