základní část, 18. kolo
08.12.2018 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Karviná vybojovala cenné tři body, doma těsně porazila Jablonec

Karviná získala důležité body v boji o záchranu, když doma zaskočila Jablonec. Domácí otevřeli skóre zápasu, na což ještě Jablonec dokázal zareagovat. Na vítěznou branku Guby však odpovědět nedokázal.

Začátek zápasu byl z obou stran hodně divoký a velké šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Po Galuškově centru zakončoval úplně volný Tomáš Wágner a brankář Hrubý si připsal první těžký zákrok. Na druhé straně pronikl do šestnáctky Holeš a střelou na bližší tyč donutil k zásahu i domácího brankáře. Jako první se ale po devíti minutách prosadila Karviná. Rychlý přechod do útoku skvěle vyřešili Galuška s Wágnerem, přičemž prvně jmenovaný centroval a druhý zblízka placírkou neomylně zakončil. Karviná zaskočila Jablonec a vedla 1:0.

Hosté po inkasované brance zvýšili aktivitu a netrvalo to dlouho a i oni si zapsali přesný zásah. Ve 25. minutě předvedla Karviná nepřesný odkop a tím nabídla gólovou akci soupeře. Doležal pak přistrčil balón Tomáši Holešovi, který se trefil přesně k tyči. Za chvíli předvedl Dramé další hrubku a Jablonec mohl znovu trestat, jenže Kubicově ráně scházela větší přesnost.

V 50. minutě byl Jablonec blízko obrátce, Doležal měl na kopačce vedoucí gól, jenže situaci tváří v tvář brankáři nezvládl a Berkovce neprostřelil. Z následného protiútoku zase netrefil prostor mezi tyčemi Galuška a totéž platilo i o ráně Jovoviće.

Na karvinském stadionu bylo k vidění mnoho příležitostí a v 67. minutě i druhá branka domácího celku. Po sérii šťastných odrazů se balón ocitl na zadní tyči, kde ho Dávid Guba hlavičkou poslal do branky. Karviná nebyla do té doby lepším týmem, nicméně dvě ze svých šancí proměnila a proto nad Jabloncem vedla.

Hosté ještě měli čas s výsledkem něco udělat, jenže ten pro ně začal utíkat velkou rychlostí. Zvláště když se jim nedařilo ohrozit Berkovcovu branku. S blížícím se závěrem zápasu se domácím otevíraly možnosti brejků a po jednom z nich mohl definitivně rozhodnout Galuška. Hrubý ale nohou perfektně vyrazil a ještě udržel jablonecké naděje na bodový zisk. V nastavení pak znovu neuspěl Galuška, ale co je důležitější, Jablonec nakonec vyrovnat nedokázal. Karviná překvapila favorita a získala velmi cenné tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
ondrasch77

0:2

Reagovat
radim36

3-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele