o udržení, 3. kolo
14.05.2019 17:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Dukla definitivně sestupuje, Karviná drží naději na záchranu mimo baráž

Dukla po osmi sezónách opustí tuzemskou nejvyšší soutěž. O jejím osudu definitivně rozhodla porážka na hřišti Karviné. Domácí naopak díky výhře drží naději přímou záchranu, byť na pozice mimo baráž ztrácí dva zápasy před koncem pět bodů.

Slezanům ve středu obrany pomohl po delší době uzdravený kapitán Dreksa. Mezi tři tyče se tentokrát nepostavil gólman Berkovec, ale jeho náhradník Pastornický. Do sestavy se místo Bukaty vrátil též Smrž. Také svatyni hostů kryl jiný brankář, místo Rady totiž nastoupil Hruška. Dalšími novými muži v základní jedenáctce Dukly byli stoper Bezpalec, záložník Doumbia a útočníci Kovaľ s Hadaščokem.

Úvod zápasu se nesl především v přehlídce nepřesností, což v desáté minutě dokumentoval nepovedenou střelou Guba. Za dalších sedm minut dostali Pražané nečekaně výhodu pokutového kopu, ovšem nový muž na trávníku Pastornický se vyznamenal, když zlikvidoval pokus Podaného. Trest na druhé straně přišel o pět minut později. Na rohový kop Budínského si naskočil Wágner a hlavičkou k tyči poslal Karvinou do vedení.

Hosté se ovšem po inkasované brance nesložili a Tetour ve 27. málem srovnal, jenže jeho výbornou hlavičku po centru Podaného lapil ještě lepším zákrokem Pastornický. Domácí se připomněli o tři minuty později, kdy Rundić tvrdou ranou z přímého kopu vyprášil Hruškovi rukavice. Vedení se Slezanům povedlo navýšit tři minuty před přestávkou. Budínský při rychlém protiútoku našel Gubu, jenž se zbavil bránícího protihráče a elegantním obloučkem překonal Hrušku.

O tři góly to mohlo být osm minut po změně stran. Wágner po vysunutí od Guby obehrál Hrušku, jenže jeho nedůrazné zakončení zastavil na poslední chvíli vracející se Bezpalec. V 66. minutě měl dobrou příležitost Budínský, tomu však střelu v šestnáctce zblokovala obrana Pražanů. Dukla poté vyrazila do nebezpečného protiútoku, Djuranović však dopadl stejně jako Budínský na druhé straně.

Další velkou šanci spálili hosté v 70. minutě. Kovaľ si narazil se střídajícím Gonzálezem, ovšem tváří v tvář ztroskotal na vynikajícím Pastornickém. Dukla nebyla v zápase horším týmem, přesto inkasovala hned třikrát. Poslední branku vsítila Karviná v 79. minutě. Ba Loua připravil palebnou pozici pro Moravce, jehož ránu dorazil do odkryté sítě dobře postavený Wágner, který tak definitivně poslal Pražany do druhé ligy. Zmar posledního týmu ligy ještě demonstroval v 88. minutě Djuranović, jenž napálil tyč.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele