základní část, 26. kolo
29.03.2019 18:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Karviná přehrála Baník a slaví cenné body

Karviná v derby zcela zaslouženě zdolala Ostravu a připsala si důležité tři body v boji o záchranu. Baník na hřišti soupeře předvedl velmi špatný výkon a pokračuje v jarním trápení.

Do sestavy MFK se po dlouhé době vrátil zkušený stoper Dreksa. Po karetním trestu se na pravý kraj obrany postavil Krivák a v záloze zase dostali prostor také Budínský s Ba Louou. Hosté nastoupili ve stejné sestavě jako v posledním zápase proti Mladé Boleslavi, tentokrát ovšem v neobvyklém rozestavení 3-4-3.

A nová formace vyrobila velkou neplechu již ve čtvrté minutě, kdy Fillo na pravé straně trestuhodně ztratil míč, načež Ba Loua upaloval sám na brankáře Ostravy Laštůvku, který však pokus soupeře zlikvidoval po výborném vyběhnutí proti míči. I v následujících pasážích zápasu byli nebezpečnější domácí, avšak další velká příležitost z jejich strany nepřicházela. Jen Ba Loua po dvaceti minutách pozdravil Laštůvku nepřesným pokusem z dálky.

Záložník z Pobřeží Slonoviny byl v prvním poločase hodně vidět, což dokázal znovu ve 27. minutě, kdy se dostal ke střele zpoza šestnáctky a tentokrát jen těsně přestřelil. Baník měl zajímavou možnost v podstatě až ve 35. minutě, avšak Kuzmanovićovi volej příliš nesedl a skončil v zámezí. Ostrava se ke konci první půle přece jen začala víc tlačit do útoku, jenže ve většině případů zůstalo jen u snahy.

Po změně stran se opět předvedl Ba Loua, ale Laštůvka jeho střelu k tyči kryl. Ve 49. minutě se již Karviná dočkala branky. Ba Louův centr z rohového kopu poslal za Laštůvkova záda přesnou hlavičkou Budínský. Pro domácí šlo o zasloužené vedení a ani po inkasované brance se Baník ne a ne probrat.

A tak přišel v 72. minutě druhý trest. Budínský z Ba Louou vyšachovali obranu soupeře na pravé straně, druhý jmenovaný poslal pumlíč do pokutového území, kde jej do sítě uklidil Galuška. Za dalších deset minut chtěl skórovat i po celý zápas fantastický Ba Loua, ale opět nevyzrál na Laštůvku. Ostrava byla i v posledních minutách směrem dopředu zoufalá a zaslouženě prohrála.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
kecipep

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
ondrasch77

2:1 (1+1 Wagner, který po sezóně přestoupí do Baníku)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele