základní část, 23. kolo
03.03.2019 15:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Teplice ubránily tlak Opavy a dočkaly se první jarní výhry

Atraktivní podívaná mezi Teplicemi a Opavou nabídla pět branek a výhru domácích. Skláři měli výborný úvod, ovšem druhá půle patřila Opavě a nechybělo mnoho, aby se body dělily. Teplice se ale nakonec po první jarní výhře posunuly na devátou příčku, zato Opava klesla na třinácté místo.

Do sestavy Severočechů se vrátili obránce Jeřábek a záložník Moulis, zpět na lavičku náhradníku se naopak poroučeli Čmovš s Hyčkou. V dresu hostů dostal příležitost na pravém kraji defenzivy Helebrand. Záložní řadu zase posílili Janetzký a zimní posila Stáňa.

Svůj návrat do základní jedenáctky mohl Moulis okořenit v sedmé minutě brankou, kdy vybojoval ve středu hřiště míč a ihned vypálil, ovšem ke své smůle trefil tyč. Stejný muž ale jen o pár okamžiků později vybojoval penaltu, neboť jej v pokutovém území fauloval Helebrand. Balón si na bílý puntík postavil Hora, a ač se brankář Šrom natahoval, na přesnou střelu k tyči nedosáhl - 1:0.

Slezanům vstup do zápasu vůbec nevyšel a ve 36. minutě inkasovali podruhé. Krob z levé strany poslal kulatý nesmysl na zadní tyč, kde se objevil Hora a hlavičkou přidal svůj další zásah do černého. O šest minut později byl v dobré šanci Žitný, ránou z pokutového území však netrefil bránu. Těsně před přestávkou nečekaně udeřila Opava. Jurečkovu střelu vyrazil gólman Grigar pouze k Žídkovi, jenž dotlačil míč za brankovou čáru.

Hosté ožili a po přestávce se tlačili za vyrovnáním. Sedm minut po změně stran vypálil z dálky Simerský, avšak mířil nad břevno. Za dalších jedenáct minut vytáhl Smolovu hlavičku po rohovém kopu Grigar. Z následné protiakce mohly trestat Teplice, ovšem střídající Kuchta po pobídce od Hory netrefil prostor mezi třemi tyčemi. V 67. minutě vysunul Janetzký Jurečku, toho ovšem skvěle vychytal Grigar a celou situaci následně odkopem uklidnil Jeřábek.

Místo vyrovnání ovšem přišel pro Opavu krutý trest. Zavadil v 84. minutě špatně rozehrál, balón ukradl Kuchta, který samostatný únik zakončil přesným přehozením Šroma. Slezané ale zápas rozhodně nezabalili. O čtyři minuty později se do pumlíče opřel z voleje Juřena a krásnou střelou i s pomocí tyče snížil opět na rozdíl jedné branky.

I v nastavení byli hosté blízko vyrovnání. V úplně poslední šanci pálil těsně vedle Simerský. Opava tak může žehrat především na prospaný první poločas. V něm totiž domácí položili základ k zisku tří bodů.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele