základní část, 8. kolo
16.09.2018 15:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Teplice udolaly Karvinou a podruhé v sezóně zvítězily

Od druhého kola čekaly Teplice na druhé ligové vítězství. Sérii zakončily dnes na Stínadlech, kde přemohly Karvinou. Skvělý výkon předvedl brankář domácích Diviš, jenž zlikvidoval několik šancí Slezanů.

Do branky Sklářů se po delší době vrátil Diviš, šanci dostal také obránce Schejbal. Kouč hostí Nádvorník nechal sestavu svého týmu beze změny, což se mu mohlo vyplatit již po šesti minutách hry, kdy Tusjak jen těsně minul levý roh teplické svatyně. Za dalších jedenáct minut měl velkou možnost ke skórování Wágner, který oklamal Diviše, ale záhy nedokázal doklepnout míč do sítě.

Další šanci na skórování měl v 19. minutě z přímého kopu Budínský, jehož pokus vytáhl Diviš nad břevno. Za dvě minuty vybojoval Lingr balón na Kučerovi a po přihrávce od Wágnera sám zakončil rychlý brejk, domácí ale opět zachránil Diviš, který zasáhl levou nohou. Ve 24. minutě se Teplicím podařilo zničehonic vstřelit branku, když Žitného centr zužitkoval Vondrášek, avšak radost mu překazil asistent hlavního rozhodčího, který signalizoval ofsajd.

Po půlhodině hry se již Skláři mohli radovat. Králův pas do pokutového území propadl k Žitnému, který pohotovou střelou k tyči poslal domácí do vedení. Za minutu chtěl odpovědět Lingr, jeho zakončení po Budínského přihrávce ale zneškodnil Diviš. Sedm minut před přestávkou prosvištěl Vondrášek po pravé straně až do vápna, kde našel osamoceného Vaněčka, který střelou do prázdné brány navýšil náskok Teplic.

Vaněček mohl svůj střelecký účet rozšířit v 52. minutě, kdy se dostal přes Janečku a prověřil pozornost brankáře Berkovce. O čtyři minuty později se ke střele z dálky dostal hostující Ba Loua, jehož ránu musel vytáhnout Diviš. Následný rohový kop zakončil Janečka těsně nad. V 66. minutě si Vaněček naskočil na Horův centr, ale ani on netrefil cíl.

Devatenáct minut před koncem se do další příležitosti tlačil Ba Loua, avšak dobře zasáhl bránící Jeřábek, jenž zastavil pokus karvinského hráče. Za dalších osm minut prodloužil Wágner dlouhý nákop na Panáka, který našel Ramíreze, jenž hlavičkou snížil na rozdíl jedné branky. Domácí pak dvě minuty před koncem zahodili možnost zase odskočit do dvougólového trháku, když Kučerův roh zakončil Vaněček do Berkovce.

Další šanci měly Teplice v 90. minutě. Vaněček si počkal na Kučerův náběh, avšak záložník Sklářů z hranice pokutového území netrefil bránu. Domácí zahozené šance málem mrzeli. V samotném závěru nastavení se totiž do vápna soupeře vydal také Berkovec, který se dokonce dostal k zakončení, ale těsně minul teplickou svatyni.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele