základní část, 28. kolo
12.04.2019 18:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Bohemians po dramatickem závěru vezou tři body s Teplic

Bohemians po povedeném výkonu vyhráli v Teplicích a zabrali v boji o udržení. Severočeši si naopak zkomplikovali pozici v bitvě o Evropskou ligu. Duel v dramatické koncovce rozhodl žolík hostujících Nečas.

Domácím chyběl vykartovaný levý bek Hyčka, jehož zastoupil Shejbal. Čmovše ve středu obrany nahradil Hošek, Kučera se do sestavy vrátil místo Soungoleho a Kuchta uvolnil místo Trubačovi. V obraně klokanů se místo Krcha objevil Šmíd a Vacek ve středu zálohy posadil na lavici náhradníků Ljovina.

Již v první minutě utkání mohla padnout úvodní branka. Defenzíva sklářů si nepřesvědčivě poradila s výkopem gólmana Bohemians Fryštáka, čehož využil Reiter, jehož úprk zastavil až brankář Severočechů Grigar, který střelu protihráče vykryl dobrým vyběhnutím. Aktivní Reiter pláchl teplickým i za další čtyři minuty. Tentokrát jej nezachytil Hošek, ovšem záložník Pražanů v solidní příležitosti selhal a zamířil vedle. Šmídovu hlavičku o dvě minuty později pak v pohodě chytil Grigar.

Další roh hostů ve 25. již byl mnohem nebezpečnější. Do odraženého míče se z první opřel Bartek, jehož ránu pod břevno vyhlavičkoval dobře postavený Vondrášek. Bartek se za další tři minut opět dostal zakončení, tentokrát jeho hlavičku po centru Dostála vytáhl nad břevno Grigar. O minutu později se obránce domácích Vondrášek opět obsadil roli spasitele, když po dalším rohovém kopu Bohemky vyhlavičkoval Hůlkův pokus z brankové čáry. Ani ve zbytku poločasu se Teplice k lepšímu výkonu nevzchopily, a tak oba týmy odcházely do kabin za bezbrankového stavu především kvůli špatné koncovce klokanů.

Po změně stran začali Středočeši mnohem aktivněji, přesto v 56. minutě inkasovali. Reiterův průnik, tentokrát zleva, ještě Grigar zastavil, ovšem dorážku obránce Dostála již pustil za svá záda. Až o deset minut později naznačili útočné choutky také skláři. Kučerův centr od rohového praporku propadl k Žitnému, jehož střelu vyrazil Fryšták. Za další dvě minuty mohli jít Pražané do dvoubrankového trháku, jenže Teplice podržel Grigar, který zneškodnil nebezpečnou hlavičku střídajícího Koubka.

Definitivní pojistku na výhru hostů mohl dát v 80. minutě Vaníček, ale po přihrávce Koubka trestuhodně minul svatyni soupeře. Zahozené šance mohli Bohemians ještě litovat. Hned z protiakce totiž Hora poslal centr do pokutového území, který gólman Fryšták neudržel v náručí, čehož střídající Kuchta využil k dorážce do odkryté brány - 1:1.

Nakonec však klokani přece jen vydolovali v Teplicích tři body. Pražané rozjeli v 87. minutě rychlou akci po pravé straně, Vacek rozdal míč Vaníčkovi, který výborně nacentroval do vápna, kde střídající Nečas zblízka rozhodl o osudu zápasu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele