základní část, 20. kolo
09.02.2019 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Plzeň na úvod jara ztratila, z Boleslavi veze jen bod

Mladá Boleslav vstoupila do jarní části sezóny velmi nadějně a obrala o body obhájce titulu z Plzně. Nová akvizice Viktoriánů Beauguel sice v první půli poslala svůj tým do vedení, patnáct minut před koncem ale Komličenko vybojoval penaltu a sám ji i proměnil.

Hned na úvod posunul Kayamba míč doleva na Havla, který odcentroval na Čermáka. Exboleslavský záložník předvedl sympatický pokus, bohužel pro Západočechy skončil mimo branku. Po pěti minutách přišel pro obě mužstva šok, když se Hejda s Takácsem hrozivě srazili. Oba dva byli nuceni vystřídat, prvního jmenovaného dokonce odnesli zdravotníci na nosítkách.

V tutové šanci se po dvanácti minutách objevil Tatajev poté, co si narazil s Komličenkem. Místo zakončení ale dokázal pouze faulovat brankáře. Následně se sám před Hruškou objevil zase Přikryl. Počínal si výrazně lépe než jeho spoluhráč, ani on si však na zkušeného gólmana nepřišel.

Po necelé půlhodině hráči z města automobilky dokonce rozvlnili síť, jenže sudí signalizoval ofsajdové postavení jednoho z hráčů. Mladoboleslavští nadále svého soupeře tlačili, bohužel pro ně do sítě nepropadl ani Komličenkův pokus z dálky.

A tak přišla pro domácí studená sprcha - skóre zápasu otevřel favorit. Kayamba fantastickým centrem našel dalšího z nováčku v plzeňském dresu, Beauguela, jenž se hlavou nemýlil a rozjásal skupinku fanoušků v sektoru hostí.

Po poločase se nějakou dobu nic nedělo, mírně aktivnější byli muži v oranžovém. Pak se však z ničeho nic dostali do šance i Středočeši. Matějovského povedený vysoký balón do malého vápna našel Ladru. Mladý záložník mohl v klidu zakončovat, místo toho ovšem nesmyslně vracel do podobné pozice Komličenkovi a šanci zazdil.

S blížícím se koncem utkání rostly naděje Vrbových svěřenců na vítězství, pak ale přišla jednasedmdesátá minuta a nařízená penalta po faulu Hubníka. Rozhodčí Julínek nechal hru plynout, následně se rozhodl situaci konzultovat s videorozhodčím. Po poradě usoudil, že i přes určitý herecký výkon Komličenka se o faul jednalo. Sám ruský ostrostřelec se exekuce pokutového kopu ujal, poslal Hrušku na druhou stranu a srovnal stav utkání.

Domácí gólman Šeda se poprvé výrazněji nadřel až deset minut před koncem. Hrošovský dlouho vedl míč a následně z hranice velkého vápna vypustil ránu, proti níž právě Šeda musel zasahovat. To bylo ale od Viktorky vše a obě mužstva se tak rozešla s nejspíše zaslouženou remízou. Mladá Boleslav se díky tomuto bodu zase o kousek vzdálila barážovému čtrnáctému místu, pro soupeře je naopak remíza ztrátou v boji o čelo.

Autor: Martin Vejdělek / isport.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 Kayamba, Pacinda

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Komli ovládne zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Viktorka vyhra

Reagovat
smazaný uživatel

Boleslav vyhra

Reagovat
boryland

1:2.........Kovarna,Choras...........

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele