základní část, 26. kolo
30.03.2019 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Boleslav jako první na jaře přemohla Spartu a posunula se do první šestky

Mladá Boleslav jako první tým na jaře dokázala zastavit sparťanskou mašinu a zvítězila 2:1. Tříbodový zisk katapultoval Středočechy na důležité šesté místo. Hosté byli především v prvním poločase jasně lepší, ale po přestávce dvakrát zaváhali a nesnížili ztrátu na druhou Plzeň.

Domácí kouč Weber poněkud překvapivě nasadil na kraje obrany Hubínka s Tuliem, do zálohy se zase vysunul Fulnek. Ve středu pole operoval Tatajev a z pravého křídla měl hrozit Bucha. Do sestavy Pražanů se vrátil pravý bek Zahustel. Šanci dostal i záložník Hašek, naopak opět chyběl zraněný Dočkal.

Hosté vstoupili do zápasu aktivněji a v sedmé minutě byla blízko úvodní branky, Karlssona ale po přihrávce Sáčka vychytal ve velké příležitosti gólman Středočechů Šeda. Za další minutu pálil Karlsson z voleje daleko mimo tři tyče a podobně dopadl v jedenácté minutě Kanga. Gabonský fotbalista rozjel další nebezpečnou akci o šest minut později, následně Sáček hledal před bránou Tetteha, ten však v tísni nezakončil ideálně.

V osmnácté minutě se Šeda nepohodl s Jugasem a namazal míč Haškovi, jenže ten v těžké pozici minul Boleslavskou svatyni. Za dalších jedenáct minut se Kanga opět dostal ke střele, ale ani nyní nepálil na bránu. Tu konečně trefil o tři minuty později, našel však připraveného Šedu. V závěru první půle neuspěl ani Karlsson. Domácí působili velice nervózním dojmem a mohli být rádi, že šli do kabin za bezbrankového stavu.

Boleslav si však všechno vynahradila osm minut po změně stran. Matějovský rozehrál akci na Fulneka, který výborně našel Komličenka, jenž již uklidil kulatý nesmysl do odkryté sítě - 1:0. Sparta se z překvapivého direktu mohla oklepat o dvě minuty později, jenže Frýdek těsně netrefil Šedovu svatyni. V 69. minutě reklamovali hosté hru rukou domácího hráče v pokutovém území. Sudí Nenadál nejprve nechal celou akci být, avšak po shlédnutí videozáznamu nařídil pokutový kop, z kterého Kanga vyrovnal stav utkání.

Jenže Středočechy inkasovaná branka nepoložila, naopak se začali hnát dopředu. V 80. minutě ještě Tatajev hlavičkoval po rohovém kopu nad břevno, avšak následný nepovedený výkop brankáře letenských Nity zachytil Komličenko, po něm převzal pumlíč Matějovský, který přesnou střelou k tyči vrátil Boleslavi vedení. Sparta se v závěru duelu nedostala k žádné šanci k zisku bodu a poprvé na jaře pocítila hořkost porážky.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Petr325

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
Filip236

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 (Muris hattrick )

Reagovat
boryland

1:1...………….

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
vanGomm

X2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele