základní část, 5. kolo
18.08.2018 17:00 CET
6 : 1
(3:1)

Reportáž

FK Mladá Boleslav - SFC Opava 6:1

Pořádný výprask schytal nováček soutěže Opava. Slezané v Mladé Boleslavi zkolabovali a od Středočechů si nechali nasázet šest branek! Utkání mělo dvě hlavní hvězdy, autora hattricku Nikolaje Komličenka a dvougólového Ladislava Takácse.

Mladá Boleslav doma potřebovala zabrat a nováček soutěže byl ideální terč, zvláště když s ním měli Boleslavští nevyřízené účty z minulosti. Domácí začali dle předpokladů aktivně a už ve druhé minutě zápasu se mohli radovat ze vstřelené branky. Střelecký účet si otevřel Nikolaj Komličenko, když pohotovou dorážkou dokončil to, co před ním Ladra nedokázal. Opava chtěla co nejrychleji odpovědět, ale domácí se dostali do varu a o dvacet minut později zdvojnásobili svůj náskok. Takács odvedl výbornou práci, když předskočil Schaffartzika a pak naservíroval přesný pas na Komličenka, který to proti brankáři Fendrichovi znovu zvládl.

Opava se nevzdávala a rychle vstřelila kontaktní gól. Po rohovém kopu se v dresu hostí střelecky prosadil Matěj Helebrand a jen o chvíli později mohlo být vyrovnáno, kdyby střelu Kuzmanoviče nevytáhl Šeda. Místo vyrovnání pak přišel trest. Těsně před odchodem do šaten vrátil dvoubrankové vedení na stranu Mladé Boleslavi Ladislav Takács. Fendrich totiž Konatého střelu jenom vyrazil do míst, kde se pohyboval domácí fotbalista.

Mladá Boleslav měla utkání skvěle rozehrané, neváhala a nalomeného soupeře ve druhém poločase brzy dorazila. Nejprve rozřešil po rohovém kopu nastálý závar opět Ladislav Takács a krátce po něm zkompletoval hattrick Nikolaj Kompličenko. Sudí totiž odpískal ve prospěch středočechů pokutový kop, a to kvůli faulu Fendricha na Konatého a Komličenko ho bezpečně proměnil.

V 67. minutě zvyšoval už na hrozivých 6:1 Tomáš Ladra, který zakončil rychlý brejk tažený Komličenkem. Opava byla zralá na ručník a do konce utkání už se nevzpamatovala. Prohrát nakonec mohla ještě mnohem vyšším rozdílem, nebýt několika zákroků brankáře Fendricha.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
ondrasch77

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele