základní část, 22. kolo
23.02.2019 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Přikryl v nastavení vystřelil Boleslavi výhru

Mladé Boleslavi se zatím v jarní části sezóny daří a potvrdila to i v domácím utkání 22. kola proti Jablonci. Ačkoliv ze hry měli více hosté, v závěru se Weberova družina dostala do náporu a v poslední minutě rozhodl o vítězství Přikryl.

První příležitost přišla poměrně brzy. Matějovský rychle a šikovně rozehrál na Přikryla, jenže ten tváří v tvář Hrubému selhal a bránu překopl. Jablonci se po čtvrthodině povedlo dostat míč do sítě, konkrétně se o to zasloužil Vatajelu, jenže této situaci předcházel ofsajd Sobola. Rumunský záložník se dostal do další situace ohrožující Šedu, ten měl plné ruce práce s Vatajelovým centrem. A exsparťanský křídelník měl prsty i ve třetí šanci, když našel Doležala, jenž však pálil těsně vedle.

Mladá Boleslav přežila do konce poločasu i neuvěřitelně dlouho trvající závar před svou bránou, stejně tak i přezkoumávání Takácsova zákroku na videu, při němž měli sudí podezření na hru rukou. Domácí ale udrželi nulu i po dalších dvou pokusech Doležala a Holeše, tudíž do kabin hráči odcházeli za bezbrankového stavu.

Ve druhé půli se dlouho čekalo na větší vzrušení, to nepřinesla ani Hubínkova tečovaná střela. Potom ovšem hra nabrala spád. Trávníkův centr vůbec neodhadl Šeda a na míč nedosáhl, naštěstí pro něj Vatajelu poslal míč jen vedle pravé tyče. Brankář modrobílých si pohlídal i Kubistovu pumelici z pětadvaceti metrů, načež mohli otevřít skóre jeho spoluhráči.

Buchovu ránu ale dokázala jablonecká obrana zblokovat, Mešanovič poté šajtlí z úhlu pálil kousek od zadní tyče. Hra se přelévala ze strany na stranu a udeřit mohli zase hosté, Trávníkův tečovaný pokus se totiž snášel hodně nepříjemně podél brány. Tentýž hráč mohl z rohového kopu poslat Radovy svěřence do vedení, avšak hlavička se mu vůbec nepovedla. Prakticky ihned na to pálil Hubínek, ale rána mu nesedla ideálně.

Závěrečné minuty patřily Tomáši Přikrylovi. Ten nejprve zahodil stoprocentní šanci, když z úrovně penaltového puntíku zcela nehlídaný překopl břevno o několik metrů, svůj omyl však odčinil v nastavení. Hovorka odvrátil míč pouze na jeho kopačky a Přikryl tentokráte gólmana Hrubého propálil.

Hosté z Jablonce tudíž zůstanou po tomto kole na pátém místě, soupeř z Mladé Boleslavi naopak nadále šplhá tabulkou a minimálně dočasně se vyhoupl do její horní poloviny se ztrátou pouhých dvou bodů na šestou příčku Liberce.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
ondrasch77

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele