o Evropskou ligu - finále - odveta
24.05.2019 18:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Mladá Boleslav ve druhé půli otočila a zahraje si o EL

Hodně dlouho se nedařilo fotbalistům Mladé Boleslavi likvidovat dvougólovou ztrátu, kterou nabrali v úvodním zápase ve Zlíně. První trefu vstřelil až krátce po přestávce Komličenko, postup přinesl Přikryl a v závěru pojišťoval výsledek Ladra.

Již ve třetí minutě se domácí dostali do první solidní příležitosti. Mešanović si poradil se dvěma obránci, avšak tváří v tvář Rakovanovi uspět nedokázal a zakončil jen velmi slabě. Hra se poté uklidnila, až ve čtvrtině zápasu se znovu objevil v tutovce Mešanović. Hubínek mu balón náramně předložil, avšak bosenský kanonýr nadvakrát nedokázal gólmana překonat.

Matej Rakovan se musel činit i nadále, po půlhodině hry likvidoval povedenou hlavičku Přikryla. Následně měl i trochu štěstí, neboť Komličenko ze slušné pozice pálil vedle. V závěru první půle se konečně osmělili i žlutomodří. Podiova nepovedená střela ani Džafićův pokus z tísně však mladoboleslavskou bránu neohrozili.

Po návratu z kabin se opět otěží ujali Středočeši. Matějovského rána prolétla kousek nad břevnem, o pár minut později po souboji s Buchtou upadl Mešanović a sudí nařídil penaltu. Té se ujal Nikolaj Komličenko a ranou k tyči překonal Rakovana, kterému bylo uhodnutí strany k ničemu.

Ruský kanonýr ve čtyřiasedmdesáté minutě pěkně přihrával Mešanovićovi, jemuž na poslední chvíli překazil příležitost Bačo. Ani to ovšem hráče z města automobilky neodradilo a krátce na to již dokázali podruhé skórovat. Fulnekova rána po rohovém kopu byla zblokována, avšak jen k Tomáši Přikrylovi, který z bezprostřední blízkosti rozvlnil síť a naklonil stav dvojzápasu na stranu svého týmu.

V závěru ještě navýšil skóre Tomáš Ladra, když Takács vystihl Rakovanovu bídnou rozehrávku a vyslal do šance právě Ladru, který gólmana obešel a jednoduše zakončil. Mladá Boleslav si tak v boji o Evropskou ligu udělá ještě jeden výlet, a to buď do Ostravy, nebo do Liberce.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik gólů a asistencí si musí Tomáš Přikryl ještě přičíst, aby ho Šilhavý konečně pozval do repre, kde nám již dlouhou dobu chybí šikovné levé křídlo na kterém on hraje? Alespoň vyzkoušet by ho mohl, Zmrhal dohromady nic nehraje a reprezentační pozvánky dostává pravidelně

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
kecipep

3:1, po penaltách dál Boleslav.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele