základní část, 11. kolo
06.10.2018 17:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Baník neudržel vedení a z Boleslavi si domů veze bod

Nespokojení jedou ostravští fotbalisté z Mladé Boleslavi. Baník po nepovedeném prvním poločase zabral, a když se po obrátce skóre nechal vyloučit kapitán domácích Matějovský, zdálo se, že tři body poputují na východ republiky. Středočechy však v samém závěru spasil Mareš.

Domácím se stihl uzdravit křídelník Konaté, jenž v sestavě nahradil Diviše. Slezané se v utkání museli obejít bez kapitána Baroše, jenž si odpykává pětizápasový trest za nevhodné chování ze zápasu s pražskou Slavii. V útoku jej nahradil Ondřej Šašinka. Zraněného Jánoše zase ve středu záložní řady zastoupil Mešaninov.

Jako první se ukázal boleslavský Přikryl, jenž v deváté minutě prověřil pozornost brankáře Baníku Laštůvky. Za pět minut již před brankou hostů pořádně hořelo. Komličenka sice vytlačil Laštůvka do úhlu, k odraženému míči se ale dostal Přikryl, jehož slabou dorážku vykopl před brankovou čarou duchapřítomný obránce Šindelář.

Po dvaceti minutách natáhl k dalekonosné střele Mareš, avšak záložník Středočechů trefil pouze banner za ostravskou svatyní. Sedm minut na to dopadl podobně zadák Slezanů Stronati. Ve 38. minutě si Ladra u postranní čáry narazil s Marešem a přihrávkou do vápna našel Komličenka, jenž si odstoupil od obránců a jedenáctým ligovým gólem poslal Středočechy do vedení.

Do té doby nepříliš aktivní Baník se dočkal vyrovnání čtyři minuty po začátku druhé půle. Na Hrubého přímý kop si naskočil Šindelář a přesnou hlavičkou ke vzdálenější tyči nedal šanci boleslavskému gólmanovi. Domácím chtěl náskok vrátit Přikryl, jehož pokus z 55. minuty vyrazil Laštůvka s problémy alespoň na rohový kop. Hned za minutu rozehrál ostravský Hrubý další standardní situaci opět na Šindeláře, jenž tentokrát vrátil míč před bránu, kde Šašinka střelou z otočky dokonal obrat skóre.

Další zásah hostů mohl přidat v 58. minutě střídající Jirásek, který jen těsně minul. Také Středočeši toužili po vyrovnávací brance. Devět minut po Jiráskově příležitosti se Pauschek na pravé straně dostal ke střele, kterou kryl Laštůvka. Za dalších pět minut našel kapitán Boleslavi Matějovský volného Konatého, jenž v dobré pozici pálil nepřesně. Šest minut před koncem si na Takácsův pas za obranu naběhl Džafić, avšak svou střelu nasměroval pouze náruče brankáře Slezanů.

Domácí ve snaze za vyrovnáním přibrzdil v 85. minutě Matějovský, který za zbytečné řeči uviděl druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Přesto Středočeši vybojovali remízu. V poslední minutě nastavení času odvrátila obrana Baníku míč pouze k Marešovi, jehož tečovaná střela skončila v síti.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smetos

Jánoš nastoupí?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele