o titul, 5. kolo
26.05.2019 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Liberec v derby selhal a evropské poháry si nezahraje

Hráči Liberce zůstanou v nadcházející sezóně bez účasti v evropských pohárech. V posledním kole potřebovali vzhledem k remíze Baníku zvítězit v Jablonci, to se jim však nepovedlo. Jediným střelcem utkání se stal domácí Holeš.

Do první příležitosti se přitom dostali hráči Slovanu. Již ve druhé minutě trestuhodně ztratil míč Kubista, čímž vyslal soupeře do protiútoku dva na jednoho. Ten vyvrcholil zakončením Pázlera, který tváří v tvář gólmanovi selhal a zamířil mimo. Na druhé straně zase mohl po hrubce Breiteho zakončovat Vătăjelu, který však pokusem ve skluzu trefil jen Nguyena.

Na další šance se čekalo hodně dlouho, až v posledních minutách před pauzou se zopakovala situace z úvodu zápasu. Znovu se před brankářem objevil Jan Pázler, který sice tentokrát zamířil mezi tři tyče, jenže trefil pouze připraveného Hanuše. Gól do kabin mohl vsítit Breite, to by ale nesměl mířit vedle.

Krátce po návratu z kabin už se diváci dočkali branky - radovat se mohli ti domácí. Kratochvíl předvedl na pravé straně povedený průnik a předložil míč na střed, kde číhal Tomáš Holeš. Ten sice již vystřelil povedenější rány, avšak i díky štěstí propadl míč pod Nguyenem až do sítě. Jablonecký bek si tudíž připsal již druhou branku v posledních třech zápasech.

Brzy mohlo být s modrobílými ještě hůře, to by ale musel Doležal hlavičkovat přesněji. U gólu asistující Kratochvíl následně předvedl nevídané zaváhání. Po Hübschmanově kolmici mu Doležal nesobecky přihrál před prázdnou bránu, ovšem ta byla k údivu všech přestřelena.

Doležal předvedl podobný pas i v závěru, když založil akci, na jejímž konci Pilíka vychytal gólman. Na opačném konci hřiště v rámci posledního vzdoru nastřelil Libor Kozák tyč, jediným dalším významným momentem závěrečné pasáže byl návrat Davida Lischky po operaci srdce. Jablonečtí tak s přehledem končí na čtvrtém místě, Liberci ze šesté příčky končí sezóna rovněž.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
ondrasch77

2:0 doufám..., ale dopadne to klasika 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele