základní část, 21. kolo
17.02.2019 15:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Jablonec dvakrát vedl, přesto s Opavou pouze remizoval

Jablonec si v honbě za poháry připsal zbytečnou ztrátu s o záchranu bojující Opavou. Severočeši v utkání dvakrát vedli, Slezané však vždy našli odpověď. Vděční mohou být především Smolovi, který byl u obou branek svého mužstva.

Domácím chyběl vykartovaný Považanec, po zranění se naopak vrátil jeden z nejlepších hráčů ligy na podzim Trávník. V útoku pak Doležala doplňoval Chramosta. Do sestavy SFC se vrátil obránce Svozil, který nahradil Radiće. Jinak zůstal výběr trenéra Kopeckého beze změn.

Úvod zápasu vyšel lépe Severočechům. Obrovskou chybu vyrobil v desáté minutě Řezníček, jenž namazal Vatajeluovi, který střelou levou nohou nachytal Šroma. Gólman Opavy také jistě neměl čisté svědomí, ránu rumunského fotbalisty mohl chytat. Aktivitu Jablonce podpořil o devět minut později Jovović, jenž v pokutovém území našel Chramostu, tomu však volej nesedl ideálně a skončil na tribuně.

Hostům se povedlo vyrovnat ve 25. minutě z nenápadné akce po levé straně, na jejímž konci přihrál Smola v šestnáctce volnému Janetzkému, a ten již neměl problém uklidit kulatý nesmysl do sítě. Před pauzou ještě mohl domácí do vedení znovu poslat Jovović, který se dostal po Trávníkově akci k zajímavému obstřelu, jenže černohorský křídelník střílel vedle tyče.

Deset minut po změně stran se však Středočeši přece jen dočkali. Velkou zásluhu na gólu měl obránce Slezanů Žídek, který si do vlastní sítě nešťastně srazil Trávníkův centr od rohového praporku. Za dalších deset minut zazmatkovali fotbalisté Opavy před vlastní svatyní, čehož málem využil střídající Ikaunieks, jehož pokus musel Šrom vyrazit nad břevno.

Jablonec však vedení ani napodruhé neudržel. Čtyři minuty před uplynutím devadesáti minut totiž hosté rozehráli rohový kop, který do brány uklidil Smola. V nastaveném čase ještě usiloval o třetí branku domácích Kubista, bránu ale netrefil. Oba týmy si tedy po remíze rozdělily body.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
waynemarkrooney

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Opava boj o záchranu, jste spadli z višně nee??

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele