základní část, 24. kolo
08.03.2019 18:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Jablonec konečně vyhrál, v zajímavém zápase udolal Teplice

V páteční předehrávce 24. kola FORTUNA:LIGY se Jablonec konečně dočkal vítězství, když porazil soupeře z Teplic 2:1. Skóre sice otevřel hostující Moulis, ovšem za domácí otočili Vătăjelu a Sobol.

Do první šance, inspirované čtvrteční brankou Sevilly, se dostali ve třetí minutě hosté. Kučerův roh se snášel na zadní tyč na hranici vápna, odkud z voleje pálil Žitný. Jablonec zachraňoval na brankové čáře hlavičkující Považanec. Ten po čtvrthodině hry ohrozil hostujícího Grigara, jeho pokus z deseti metrů ovšem skončil o kousek vedle.

Sedm minut před koncem poločasu se jablonečtí hráči nadvakrát pokoušeli ohrozit soupeřovu bránu, ovšem Doležal ani Sobol přesní nebyli. Posléze si Grigar sám přidělal velké problémy. Po Acostově centru se nedokázal příliš zorientovat a málem volejbalově odpálil míč do vlastní branky. Před pauzou bylo i nadále hodně rušno, osamocený Hovorka však po rohu nedokázal nasměrovat balón mezi tři tyče a v nastavení se pro změnu pokoušel gólmana nachytat Trávník, ani on ale neuspěl.

Po půli se poprvé mohli hráči radovat a překvapivě to nebyli ti domácí. Pavel Moulis z rohu velkého vápna napřáhl a nachytal Vlastimila Hrubého, který jeho skákavou ránu sice tečoval, jenže v cestě za jeho záda jí zabránit nedokázal. Pro Moulise šlo o třetí ligovou trefu v této sezóně.

Vedení žlutomodrých ale nevydrželo dlouho. Trávník dlouhým a přesným pasem našel na druhé straně hřiště Sobola. Ten šikovně sklepával pod sebe na osamoceného Vătăjela, jenž přízemní střelou mezi nohama obránce srovnal skóre. Prakticky ihned na něj mohl navázat Považanec, jehož dělovka skončila bohužel pro domácí v boční síti.

Co se nepovedlo Považancovi, to dokázal po hodině a čtvrt hry Sobol. Jablonec rychle rozehrál trestný kop, Kratochvílův centr za sebe šikovně prodloužil Doležal a na zadní tyči již čekal volný Eduard Sobol, který poslal do šibenice nechytatelný volej. S Teplicemi mohlo být ještě hůř, avšak skvělým zákrokem je podržel brankář Grigar.

Přesto Jablonec vybojoval těsné a velmi cenné vítězství, teprve druhé na jaře. To pro něj znamená alespoň dočasný posun na čtvrté místo a upevnění pozice v první šestce, Teplice zůstávají ve spodní polovině tabulky.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

Ta návštěva Mají kliku,že ty peníze dostanou jinak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele