základní část, 17. kolo
03.12.2018 17:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Jablonec deklasoval Zlín a posunul se na třetí pozici

Až nečekaně snadno si Jablonec poradil se Zlínem a posunul se na třetí místo, zatímco hosté spadli na šestou příčku. Základ k úspěchu postavili Severočeši dvěma zásahy do šatny, aby ve druhém poločase přidali ještě dvě branky.

Domácí nastoupili až na jednu změnu v očekávaném složení. Pouze na levém kraji zálohy uvolnil Sobol místo pro Kratochvíla. Hostům se po karetním trestu vrátilo levé křídlo Bartošák, čímž se ve středu zálohy uvolnilo místo pro Libora Holíka a naopak pouze z lavice náhradníků začal sledovat duel Bačo.

Mladý zlínský obránce se však do hry dostal nečekaně brzo, jelikož již v šesté minutě šel do hry za zraněného Hnaníčka. Ještě předtím stihl Hnaníček důležitým zákrokem zabránit nebezpečí poté, co brankář Ševců Dostál nečekaně promáchl střílený centr od Holeše. V 8. minutě si Doležal zpracoval přihrávku od Trávníka, ale střelu pod břevno vyrazil Dostál. Ve 35. minutě se jablonecký útočník opět objevil ve velké šanci, avšak po standardní situaci nepropálil hradbu těl ve žlutých dresech.

Hosté poprvé vážněji zahrozili šest minut před přestávkou, kdy Vyhnalovu hlavičku po rohovém kopu vyrazil gólman Hrubý. Ve 43. minutě zahrávali rohový kop také domácí, po zmatku před brankou vyskočil nejvýše Lischka a poslal svůj celek do vedení. Za další dvě minuty táhli Severočeši útok po pravé straně, míč se přes Kratochvíla, Trávníka a Kubistu dostal k Doležalovi, jenž protrhl střeleckou smůlu a přidal druhý hřebíček do zlínské rakve.

Vedení Jablonce mohl čtyři minuty po změně stran zvýšit Hanoušek, který však z přímého kopu těsně netrefil bránu. O osm minut později se již ale diváci na Střelnici radovali potřetí. Doležal hlavičkou sklepl míč Holešovi, jenž povedený volej zamířil přesně k tyči. Domácí neměli dost a v 69. minutě málem radoval Trávník, avšak jeho střela nakonec prosvištěla jen těsně kolem tyče.

Čtvrtou branku přidali Severočeši sedm minut před koncem. Střídající Chramosta si narazil s Doležalem a přes vyběhnuvšího Dostála dopravil mičudu do brány. V samotném závěru ještě mohl bůra zkompletovat Doležal, pro jednou byl však Dostál úspěšnější.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
ondrasch77

2:0 (Doli gól)

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo jakože fakt hodně na piču.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele