základní část, 28. kolo
14.04.2019 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Jablonec otočil s Duklou a pojistil si horní skupinu

Už definitivní je po tomto kole účast fotbalistů Jablonce ve skupině o titul. Povedlo se jim totiž zvrátit nepříznivý vývoj v utkání s Duklou, ta je naopak již o čtyři body poslední. Skóre otevřel Holík, po Doumbiově vyloučení otočili Chramosta s Hübschmanem.

Severočeši se do prvních šancí dostali na přelomu první a druhé desetiminutovky. Nejprve po Trávníkově centru Rada dobrým zákrokem vychytal Chramostu, následně po rohovém kopu hlavičkoval těsně vedle Považanec. Úvodní branku však překvapivě vstřelil armádní klub. Podaný na levém křídle kombinoval s Gonzálezem, ten vyslal do vápna centr, na nějž si naběhl a z první uklidil míč do sítě Lukáš Holík.

Zelenobílí mohli rychle srovnat, po nebezpečném závaru před Radovou svatyní pálil mimo prostor tří tyčí Holeš. V těchto momentech se utkání lámalo pro Jablonec. Doumbiovi odskočil míč a domácí se už řítili do protiútoku. Záložník z Pobřeží slonoviny zastavil akci jen za cenu faulu, za nějž vyfasoval červenou kartu.

Toho využili Severočeši rychle. Trávník na pravé straně převzal míč po autu, podél brankové čáry pronikl na malé vápno a vyslal směrem na gólmana dělovku. Tu sice ještě brankář hostí lapil, na následnou Chramostovu dorážku už byl ovšem krátký a stav utkání se tudíž srovnal.

Po necelé hodině hry se prosadil i hodně netradiční střelec. Holeš místo centru posunul míč na velké vápno Hübschmanovi a ten výstavní ranou na zadní tyč donutil Radu podruhé lovit míč zpoza zad. A mohlo být pro Pražany ještě hůře. Zákrok jejich brankáře proti Chramostovi nasměroval míč jen k Jovovićovi, jehož dorážku zlikvidoval až na poslední chvíli obránce. Poslední dvě zajímavé situace nakonec skončili nepovedeným zakončením. Začal to Trávník nedosáhnutím na Považancův centr, aby jej následoval Kratochvíl svou ranou do boční sítě.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
ondrasch77

3:1 (Doli, Jovo, Tráva)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele