o titul, 2. kolo
11.05.2019 17:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Ostrava prohrála v Jablonci a lépe než pátá neskončí

Definitivní konec ostravských nadějí na pronásledování Jablonce nastal po výhře Severočechů ve vzájemném zápase. Krátce po pauze se z kontroverzně nařízené penalty prosadil Trávník, na konečných 2:0 upravil Doležal.

Už po pěti minutách přišlo vážné vzrušení. V pokutovém území Fleišman skluzem vybojoval míč na Holešovi. Sudího nechala situace klidná, i tak ji poté ještě delší dobu přezkoumával VAR, který nakonec naznal, že k porušení pravidel nedošlo. O něco později se poprvé ozvali i hosté. Hrubý měl plné rukavice práce se Šašinkovým pokusem.

Ve velké šanci se po čtvrtině zápasu ocitl Doležal, jemuž se po Trávníkově centru nepodařilo usměrnit míč mezi tři tyče. A podobně skončila i Jovovićova hlavička po další čtvrthodině hry. Černohorec byl nedaleko od gólu i v závěru první půle, to pro změnu po Kratochvílově přihrávce pálil nad břevno.

Hned po návratu z kabin došlo k zajímavé situaci. Sobol se snažil probojovat k centrovanému míči, když došlo ke stažení Jakubem Bolfem. Rozhodčí odpískal pokutový kop, jeho verdikt posvětilo i video. Penalty se ujal Michal Trávník a proměnil, ale namísto gólu sudí udělil žlutou kartu za faul Doležalovi a jedenáctimetrový kop se opakoval. I tentokráte Trávník uspěl a ligový debutant v dresu Baníku Budinský lovil míč ze sítě.

Autor gólu se o několik minut později dostal k zajímavé střele zpoza vápna, bohužel pro něj skončila těsně vedle tyče. Vůbec marná nebyla ani Hübschmanova hlavička, kterou gólman s problémy zneškodnil. Konečně se do slušné šance propracovali i hráči Baníku, to když Fleišmanův pokus letěl o pár centimetrů nad břevno.

Kolem osmdesáté minuty už udeřili domácí. Nejprve Hovorkovu hlavičku ještě Budínský zneškodnil, avšak po následném závaru už Doležal po asistenci Jovoviće skóroval a patnáctou trefou v sezóně navýšil vedení svého celku. Ve zbytku utkání si už Jablonec vítězství pohlídal a po tomto kole už může mít definitivní jistotu čtvrtého místa.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele