základní část, 26. kolo
31.03.2019 15:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Jablonec si pohrál s Příbramí a drží pohárové umístění

Jablonec s přehledem zdolal Příbram a pojistil si čtvrté místo. Severočeši položili základ vítězství dvěma góly ještě v první půli a vedení po přestávce ještě jednou navýšili. Hosté po dalším nezdaru zůstávají čtrnáctí.

Domácím chyběl vykartovaný stoper Hovorka, kterého ve středu obrany zastoupil Kubista. Nový kouč Středočechů Nádvorník vsadil na mladou stoperskou dvojici Chaluše a Kingueho. Do zálohy se posunul Soldát, kde se po delší době objevil také Hlúpik. Hlavní útočnou hrozbou mělo být duo Matoušek a Fantiš.

Také Jablonec sází na jednu sehranou dvojici, a sice pány levé strany Sobola s Vătăjeluem, kteří ve čtvrté minutě rozjeli akci, po které Trávníka vychytal z blízka gólman Příbrami Kočí. Z následného rohového kopu pálil Holeš z voleje vedle tyče. Hosté odpověděli obrovskou šancí za dalších šest minut. Akci táhl Fantiš, který před pokutovým územím ještě nahrál Hlúpikovi, kterému skvělým zákrokem vzal radost z dosažení branky brankář domácích Hrubý.

Ve dvanácté minutě viděli diváci na Střelnici první gól. Jovović po pravé straně prošel nedůraznou obranou soupeře jako nůž máslem a velkolepé sólo zakončil přesnou střelou k tyči. Po půlhodině hry zkusil štěstí z přímého kopu Trávník, míč však zakroutil až příliš a trefil jen reklamní banner. Severočeši zahrozili i o šest minut později, kdy nad branku pálil Hübschman.

Nakonec ale šli domácí ještě před přestávkou do dvoubrankového trháku. Považanec byl ve 41. minutě faulován v pokutovém území hostů a z nařízené penalty skóroval Trávník. Třetí gól přidal Jablonec čtyři minuty po změně stran. Celou akci rozehrál zprava Jovović, který prostrčil balón na Hübschmana, jenž poslal pas do pokutového území, kde jej do sítě uklidil Doležal.

Severočeši dohrávali utkání v pohodě a mohli slavit i počtvrté, avšak Jovovićovu ránu z 68. minuty nadvakrát pokryl Kočí. O šest minut později se Příbram mohla postarat alespoň o čestný zásah. Keïta se dostal za obranu protivníka, udělal kličku Hrubému, jenže zakončení z úhlu do prázdné brány mu překazil Kubista. Jablonec tak kromě zisku tří bodů dokázal navíc udržet čisté konto.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

To se nepovedlo .

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

02

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele