základní část, 18. kolo
07.12.2018 18:00 CET
0 : 2
(0:2)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Plzeň po skvělém úvodu veze tři body ze Zlína

Plzeň zvládla výlet do Zlína a z východu Moravy si odváží tři body. Viktorii vyšel bravurně vstup do duelu a již po deseti minutách stanovila konečný výsledek. Ševci se především v druhém poločase zvedli, ale na body jejich výkon nestačil.

Domácí se museli obejít bez útočníka Beaugela, jenž po podzimu zamíří právě do kádru Viktorie. Do sestavy se tak dostal Hronek s Bačem, jenž zaskočil za zraněného Hnaníčka. Tradiční pevné články obrany hostů na krajích hřiště, tedy Řezníka s Limberským, nahradili Havel s Kovaříkem.

Přímo snový začátek prožili Západočeši. Hned ve čtvrté minutě propadla zlínská obrana na pravé straně, kde si zaběhl Kovařík. Plzeňský obránce našel Chorého, jehož neuhlídal Buchta, a tak vysoký útočník bez potíží poslal svůj tým do vedení. Za další čtyři minuty se Viktorii povedlo zmáčknout Ševce, do Havlova přenesení hry se opřel Kovařík a balón trefil tak parádně, že i Jaromír Bosák musel smeknout - 0:2.

Další zářez mohl po dvaceti minutách přidat Petržela, k němuž se odrazil balón, avšak bývalý reprezentant pálil mimo tři tyče. Poté se domácí přece jen vzchopili, odvážili se několikrát na polovinu hostů, avšak nic kloudného nevymysleli. Naopak další střelecké pokusy si připsali fotbalisté Plzně. Hašek však vystrašil spíš diváky za bránou a Kopicovu ránu doprostřed kryl brankář Zlína Dostál.

V druhém poločase měli Ševci více ze hry. V 59. minutě ovšem mohli inkasovat potřetí, zachránil je však brankář Dostál, který zlikvidoval přímý kop Kovaříka. Čtyři minuty na to si Hronek naběhl na Bartošákův nákop, avšak v dobré pozici netrefil balón. Následnou protiakci Viktorie táhl po pravé straně Petržela, jenže oblouček přes Dostála skončil pouze na boční síti.

V 68. minutě se k dalekonosné střele odhodlal Bartošák a gólman Západočechů Hruška musel vytáhnout výborný zákrok. Závěr utkání si hosté bez potíží pohlídali. Čtyři minuty před koncem mohl přidat pojistku Hrošovský, jenže v dobré pozici netrefil míč ideálně.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (6)

Přidat komentář
boryland

0:1.................Chorý..............

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Bogbog : 2x Čorý, RP6

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1?

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý začátek, Bačo uhýbá Kovaříkovi, aby mu nepřekážel při centrování před branku.

Reagovat
smazaný uživatel

Co na to říct? Snad jen to o těch sviních a vodě zahřáté na 100 stupňů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele