základní část, 22. kolo
23.02.2019 15:00 CET
0 : 2
(0:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Bohemians konečně zvítězili, vyloupili Zlín

Neuvěřitelné se stalo skutečností. Poprvé od sedmého října, po deseti zápasech, se vršovická Bohemka dočkala a ze hřiště dalšího týmu s bídnou formou, Zlína, si odvezla tři body, o něž se postarali Krch a Vacek.

První velká příležitost přišla na straně domácích. Po centru z levé strany se dostal k hlavičce Poznar, gól nepadl jen díky pohotovému Fryštákovu zákroku. Nejatraktivnější část první půle přišla okolo třicáté minuty. Nejprve si na dlouhý míč za obranu naběhl Reiter, ovšem střílel nad bránu.

O chvíli později už bylo se Ševci zle. Po Vackově standardní situaci se dostal k hlavičce Hůlka. Jeho pokus sice skončil jen na tyči, následně se však ve vápně urodila nepřehledná situace, v jejímž závěru se ke střele dostal Krch a čelem uklidil míč k levé tyči.

Bleskurychle mohlo být vyrovnáno, jenže Železník v obrovské šanci selhal a zblízka napálil pouze brankáře Fryštáka. A krátce na to musel gólman Klokanů znovu do akce, když hasil nebezpečnou situaci po rohovém kopu a Železníkově prodloužení na Poznara.

Pražané nepolevili a po poločase se dále snažili ohrozit bránu žlutomodrých, Bartkovi však střela příliš nesedla a Dostál ji v klidu lapil do náruče. Zhruba po hodině hry mohli Klokani znovu pokořit zlínského gólmana, jenže Reiter dlouho váhal s přihrávkou do tutovky, Vaníček zase se střelou.

V závěrečné dvacetiminutovce se konečně do šancí dostávali i domácí. Poznarova hlavička nadělala Fryštákovi až nečekané problémy, na roh ji ale vytěsnit zvládl. O něco později přišla ta asi největší příležitost Pivarníkových svěřenců, jenže i když Čanturišvili překonal Fryštáka, zastavilo jeho ránu břevno.

V jedenaosmdesáté minutě Moravané hodně apelovali na sudího Zelenku poté, co Džafić ve vápně spadl po kontaktu s Pokorným. A když se neujala Jakubovova hlavička, ani několik pokusů ze závarů v malém vápně, dostala se k závěrečnému slovu Bohemka. Adresátem Vaníčkovi přihrávky byl pravděpodobně v ofsajdu stojící Vacek, sudí ale praporek nezvedl a Vacek tak v situaci jeden na jednoho uspěl proti Dostálovi a zpečetil výsledek utkání.

Domácí tudíž po šesté porážce v řadě vypadli z elitní šestky, velkou vzpruhou je tento zápas naopak pro Klokany, kteří se vzdálili poslední dvojici už na pět bodů a vrátili se do boje o desítku.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
FC Parma

0:2

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to čumím

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
eL

Taky čumím, tady jsem počítal s max jedním bodem. Je to dobře, body potřebujeme jako sůl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele