základní část, 9. kolo
21.09.2018 18:00 CET
1 : 2
(0:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Pánik vyzrál na bývalý klub, Baník si ze Zlína veze tři body

Vrátil se a zvítězil. Řeč je o trenérovi ostravského Baníku Bohumilu Pánikovi, jenž během devátého kola zavítal do Zlína, kde kdysi sbíral úspěchy. Teď s Baníkem dokázal ve Zlíně zvítězit, díky čemuž se Ostravané bodově dotáhli právě na svého moravského soupeře.

V minulém utkání na hřišti Bohemians vyšlo trenérovi Zlína Michalu Bílkovi střídání, když jedinou branku vstřelil Hronek, který na hřiště přišel až ve druhém poločase. Tato branka ale nakonec zlínskému záložníkovi nestačila k tomu, aby se dostal do základní v sestavě. Na hřiště tak od začátku vyběhli stejní hráči, kteří zahájili duel ve vršovickém Ďolíčku.

Ostrava naposledy podlehla pražské Spartě, přesto kouč Pánik nezamíchal kartami a taktéž ponechal sestavu beze změny. Nenaplnily se tak spekulace, že by se do základní jedenáctky probojoval například bývalý reprezentační obránce Procházka.

První velkou šanci zápasu si vypracovali hosté. Po Holzerem zahrané standardní situace ve čtrnácté minutě vznikl ve vápně Zlína závar, během kterého zakončoval hlavou Stronati pouze do spoluhráče Baroše, jinak by pravděpodobně poslal Baník do vedení. Zlín kontroval za dvanáct minut, kdy se po akci zprava odrazil míč přes šířku pokutového území k Bartošákovi, který v dobré pozici pozdravil pouze fanoušky Chacharů za bránou.

Baník kousal a osm minut před přestávkou si vytvořil další gólovku. Po dalším Holzerově centru se v obrovské šanci ocitl Fillo, a přestože byl nikým nehlídán, dokázal netrefit prostor mezi třemi tyčemi. Poslední šanci první půle si vypracovali domácí, když Podio rozehrál přímý kop na hlavu Bača, avšak mladý obránce zakončil nad břevno Lašůvkovy svatyně.

Bojovné utkání pokračovalo i po změně stran. Po hodině hry se z dálky opřel do míče Matejov, opět však mířil příliš vysoko. O dvě minuty později převzal hostující Holzer míč na polovině hřiště, následně jej předal Barošovi, který prošel obranou soupeře jako nůž máslem a po kličce brankáři Dostálovi poslal Ostravu do vedení.

V 65. minutě přidal Baník další branku. Na rohový kop od Hrubého si naskočil nikým nehlídaný Pazdera a bývalý hráč Zlína zvýšil náskok Baníku přesnou hlavičkou ke vzdálenější tyči. To už byl na hřišti dříve zmíněný Hronek, který táhl akci Ševců jedenáct minut před koncem. Jeho pobídku posunul Poznar k Beauguelovi, jehož ve velké šanci vychytal skvělý Laštůvka.

Zlín se branky dočkal v 83. minutě. Po Hronkově dlouhém autu a následné nepovedené ráně od Matejova se míč ve skrumáži před brankou odrazil od Železníka k Beauguelovi, který do meruny zasáhl dřív než vyběhnuvší Laštůvka a snížil na rozdíl jedné branky. Závěr duelu si ale Baník pohlídal, když soupeři nedovolil vypracování většího tlaku, a po závěrečném hvizdu se radoval z cenného vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
HorajzmAmmann

Pánik Ostrava

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele