základní část, 21. kolo
18.02.2019 18:00 CET
2 : 3
(1:1)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Sparta na Dukle dvakrát prohrávala, nakonec ale bere tři body

Sparta zvládla těžký zápas na hřišti Dukly a posunula se na třetí místo. Letenský klub sice v utkání dvakrát prohrával, pokaždé ale dokázal vyrovnat a tři body nakonec hostům zařídil Tetteh.

Kouč domácích Skuhravý učinil v sestavě svého týmu jedinou změnu, když Bezpalce nahradil Raspopović. Také trenér Ščasný se na druhé straně barikády neodhodlal k velkému přeskupení řad, pouze stopera Štetinu zastoupil Costa a na pravém kraji zálohy operovala místo Hložka zimní posila Karlsson.

První branka padla již ve třetí minutě a překvapivě do sítě hostů. Milošević napřáhl z velké dálky a nádhernou střelou poslal svůj tým do vedení. A hned o dvě minuty později to mohlo být 2:0. González při protiútoku našel na levé straně Podaného, kterého ve velké šanci vychytal Nita. Sparta nezačala nejlépe, přesto ve dvanácté minutě vyrovnala. Na Tettehovu přihrávku nedosáhl Sáček, míč se ale odrazil příhodně ke Kangovi, jenž zblízka překonal brankáře Radu.

Po gólu se letenští dostali do hry a větrali především z levé strany zásluhou Hanouska a Chipciua. Ve 23. minutě byl Kanga blízko druhému zásahu, jenže rána mu po rohovém kopu nesedla. Za Duklu zase hýřil aktivitou González, který čtyři minuty po Kangově nepřesné střele rozjel akci, na jejímž konci střílel z voleje nad břevno Souček. V 33. minutě vybojovali hosté míč na polovině hřiště a po akci Kangy a Karlssona zakončoval nebezpečně Tetteh, míč však nakonec skončil těsně vedle tyče.

Sedm minut před přestávkou se do kliček pustil Karlsson, míč mu nakonec utekl, pozorný byl však Kanga, který nebezpečně, leč nepřesně vypálil. Těsně před odchodem do kabin ještě mohl přidat druhý zásah v zápase Milošević, s jeho slabým pokusem ale nakonec neměl Nita větší starosti. Deset minut po změně stran se však Dukla přece jen dostala zpět do vedení. Gonzálezův střílený centr si nešťastně do vlastní svatyně srazil Plechatý, který tak vrátil domácím náskok.

Ten ale dejvickému mužstvu dlouho nevydržel. V 64. minutě totiž Sáček našel ze standardní situace Zahustela, který hlavičkoval mimo Radův dosah. O čtyři minuty se na brankáře Dukly řítil Tetteh, Rada ale bravurně zasáhl. Za další dvě minuty se v dobré šanci opět ocitl Tetteh, jenže zakončení levou nohou mu vůbec nevyšlo.

V 81. minutě se ale ghanský útočník přece jen dočkal a po centru Hanouska přesně zakončil - 2:3. Domácí se v závěru ještě dostali do náporu, vyrovnat již však nedokázali.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Filip236

0:2

Reagovat
willdonor

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
boryland

1:1...............

Reagovat
smazaný uživatel

jak je to s tim Dockalem? na transfermaktu je uz povazovan za hrace Sparty, tady je posledni zprava o tom, ze se Sparta domluvila, ale jestli je prestup jiz oficialne stvrzen a hrac muze nastoupit v domaci lize jsem nezaznamenal

Reagovat
BaggioRoberto

Dneska priletel z Číny, teď by měl podepsat se Spartou smlouvu co nejdříve a proti Liberci by mohl nastoupit.

Reagovat
smazaný uživatel

Dík

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem pochopil z rozhovoru se Ščasným, tak by teoreticky mohl hrát už proti baníku, ale kdo ví...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele