základní část, 8. kolo
16.09.2018 15:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Na Julisce, Praha

Reportáž

Liberec pálil šance a dovolil Dukle poprvé bodovat

Dukla se s velkým štěstím dočkala prvních bodů v této sezóně. Liberec sice na domácím hřišti výrazně nepřehrála, hosté ale doplatili na spalování šancí. O výhře Pražanů rozhodly zásahy Djuranoviće a Schranze.

Rukopis nového trenéra Skuhravého byl patrný již při pohledu na základní sestavu domácích. Bývalý kouč Opavy svým hráčům ihned vštípil rozestavení se třemi obránci. Šanci dostali nové posily Ďurica s Raspopovićem a ukázat se mohl také mladík Doumbia. Hostům se konečně uzdravil Kerbr, jenž se postavil na levý kraj obrany. V záloze našla místo posila z Newcastlu Aarons a na hrotu operoval vloni nejlepší střelec druhé ligy Pázler.

Ve čtvrté minutě dostal prostor ke střelec Djuranović, jehož pokus odvrátil obránce Liberce Vuklišević na rohový kop. Devět minut poté se osmělil také Slovan. Pázlerův centr chtěl zakončit Aarons, jenže v zakončení mu na poslední chvíli zabránil Milošević. Po půlhodině hry hledal Bilovský ze standardní situace Holendu, který na centr těsně nedosáhl a tudíž neohrozil brankáře hostí Hladkého.

Ve 32. minutě chyboval v rozehrávce Bilovský, načež se Aarons ocitl přímo před gólmanem Radou, jenž anglického fotbalistu skvěle vychytal. Po následném rohovém kopu měl další velkou šanci na skórování Kerbr, jenže zblízka trefil pouze čarujícího Radu. Další šanci hostí měl tři minuty poté Pázler, jenž se po Ševčíkově centru od rohového praporku šťastně dostal k zakončení, avšak obrana Dukly na brankové čáře uhasila nebezpečí.

Liberec mohl zahozených šancí litovat v 62. minutě, kdy sám z ojedinělé akce domácích inkasoval. Djuranović po Miloševićově nabídce utekl Karafiátovi a z úhlu překonal Hladkého poprvé. Druhá půle nabídla méně šancí než první pětačtyřicetiminutovka, přesto měl Slovan velkou šanci k vyrovnání. Devět minut před koncem ocentroval ze standardní situace Ševčík a Kerbr míč tečoval pouze do tyče.

Tři minuty před koncem upadl střídající Brandner v pokutovém území poté, co absolvoval souboj s Vukljševićem. Rozhodčí uznal, že liberecký zadák si počínal nedovoleně a poskytl Dukle výhodu pokutového kopu. Míč si postavil Schranz a bezpečně upravil na konečných 2:0.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude Aarons?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele